Zúzott tökmagos kenyérrel tarolt a magyar pék az angol versenyen

  A tavalyi World Bread Awards vetélkedőn Nádházi „Moby" István vitte a prímet, aki a szigetországban működő M'S Bakery színeiben vett részt az pék megmérettetésen; ő idén egy második helyet szerzett meg a versenyen. Az Igaz kenyér kategóriában azonban ismét magyar lett a legelismertebb pék. Tóth Ildikót, mint mikro péket tüntették ki a rangos angol díjjal, zúzott tökmagos kenyeréért. Ildikó a Cultured Bread* Bakery színeiben indult a versenyen - olvasható a worldbreadawards.com oldalán.

  A kép csak illusztrációForrás: Pixabay.com

  A versenyről azt érdemes tudni, hogy kifejezetten színes; indulhatnak benne profi és hobbipékek, külön kategóriát kapnak a vadkovászos indulók és külön értékelik a teljes kiőrlésű kenyereket, a bagetteket, a ciabattákat, a gyümölcsöt tartalmazó és a gluténmentes termékeket is. Összesen 18 csoport kenyerét kell lezsűrizniük a szervezőknek.

  Ebből a sokféle csoportból tűnt ki Tóth Ildikó kenyere, aki londoni Bread Ahead Bakery & School kurzusán ismerkedett meg a kovászos technikákkal és a különböző lisztekkel. Karrierváltása pedig ahhoz vezetett, hogy mikro pékként a haggerstoni Better Health Bakery-nél (Jobb Egészséget Pékség) is besegítsen. A pékség érdekessége, hogy szociális feladatot is ellát – mentális betegséggel küzdő embereknek tartanak tréningeket – miközben a helyben készített élelmiszerek fontosságára felhívják fel a figyelmet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!