Nemsokára elindul a Szajna első úszó péksége

A Moulin Seinenévre hallgató úszó pékséget a III. Alexandre híd lábánál avatják majd fel; ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2019 tavaszán. A nem mindennapi vállalkozás a „Szajna újratervezése" projekten belül valósul meg, amit három városban, Párizsban, a felső-normandiai Rouen városában és Le Havre-ban indítottak el. Az úszó pékség koncepcióját és megvalósítását az a Christophe Gallineau javasolta, akinek a nevéhez fűződik a 2016 júniusában útra kelt úszó hotel, az OFF Paris Seine - írták az eomitons.de-dietrich.com oldalon.

Étterem a Szajna partján - A kép csak illusztrációForrás: emotions.de-dietrich.com/facebook.com

A gőzhajóra emlékeztető pék-hajón lesz egy látvány pékség, helyben sütési lehetőség konyhával, egy panoráma terasz és egy zöld növény pergolával fedett teaház. Sőt még egy őrlőkereket is ígérnek az ötletgazdák – ezért hasonlít majd a pékség egy lapátkerekes gőzhajóra – amivel helyben őrlik a lisztet.

A száraz hozzávalók szállítását és a kész termékek házhoz szállítását három kis elektromos hajó végzi majd, de mini hajótúrára is ki lehet majd bérelni őket, miközben elmajszolnak egy friss francia péksüteményt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek