25 ország közel 500 sajt-különlegessége mutatkozik be a fővárosban

Igazi sajtmennyországban érezhetik magukat azok, akik október 19-én ellátogatnak a II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiváljára: a világ 25 országából 400 féle sajtot, valamint kiváló borokat kóstolhatnak, megismerkedhetnek a hazai sajtmanufaktúrák termékeivel, miközben színes gasztronómiai és szórakoztató programokban vehetnek részt.

Finomabbnál finomabb sajtokat lehet kóstolgatniForrás: Sahutterstock / Készítette: Y Photo Studio

A II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválja lehetőséget biztosít a sajtimádók, a gasztronómia szerelmesei, vagy a kíváncsi érdeklődők számára, hogy megismerjék és megkóstolják a legfinomabb külföldi és hazai sajtokat. A sajtok mellett helyet kapnak Magyarország kiemelkedő borrégióinak különlegességei is, amelyek remekül passzolnak a finom sajtokhoz.

Az eseményen magyar sajtutcát alakítanak ki, melyen bemutatják a magyar kistermelők termékeit, a SZEGA Sajt Kollégiumban szakmai továbbképzési programokat kínálnak a hazai gyártóknak, valamint megválasztják a 2019-es Nemzet Sajtját – tudtuk meg a Programturizmus ajánlójából. 

Nemcsak a felnőttek, a gyerekek is kipróbálhatják a sajtkészítést: egy kalandpályán jelmezes animátorok segítségével vehetnek részt a sajtkészítés játékos folyamatában. Egy speciális mezítlábas ösvényen kell majd végighaladniuk a kicsiknek, mely több növényféléből és fűből áll, majd tehénfejő versenyen mérhetik össze tudásukat. Később pedig kis sajtkorongokat is készíthetnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek