Dúskálhat a szüreti programokban Tokaj-Hegyalján

Szeptember 29-én tokaji városnéző sétán elevenednek meg a telepölés nevezetességei és az ide kötődő történelmi személyek élete, szeptember 26. és 28. között a Tokaji Múzeumban Munkácsy Mihály emlékéhez kötődő előadásokat hallgathatnak az érdeklődők. Szeptember 27. és 29. között a rátkai  Angyal Borház szervez szüreti kerékpártúrát.

Forrás: Zerind/wikipedia.org

Az utolsó meleg őszi hétvégét kihasználva Bodrogkeresztúr - Bodrogkisfalud is változatos programokkal várja a vendégeket szeptember 27-én és 28-án a Mindszent Havi Mulatság keretében! Az eseménynaptárban dűlőtúrák és borvacsorák szerepelnek bodrogkeresztúri borokkal, lesznek tematikus borkóstolók, pezsgőkóstolás, szüret, mustkóstolás és aszúszedés, emellett kiállításokat nézhetnek, folk- és jazz koncerteket hallgathatnak az érdeklődők, megismerkedhetnek kézművesekkel, népi játékokkal és a kicsik gyerekfoglalkozásokon vehetnek részt. A borok mellé a finom fogásokat a környék legjobb éttermei, szakácsai, sajt-, lekvárkészítői biztosítják.

A bodrogkeresztúri Henye Borbárban szeptember 27-én lesz a Jazz Inside zenekar koncertje, 28-án pedig a Ruby Harlem játszik. Ezen a napon a Tokaj Nobilis otthont ad Mészáros Gabriella sajt-bor mesterkurzusának, de előtte még a településen benézhetnek a Hegyalja Ízei termelői piacára, és tanúi lehetnek, hogyan készít el Hegedűs Imre sajtmester egy kétemberes, nagyjából negyven kilogrammos, comte típusú sajtot. Ugyanezen a napon  Szent Mihály-napi tűzgyújtás lesz Monokon, az Andrássy-kastély kertjében, Bodrogkisfaludon, a Kisfalucska Vendégházban pedig tokaji aszús arckrémet készíthetnek a szépségápolás iránt érdeklődők.

A Tokaji Szüreti Napokra október 4. és 6. között kerül sor, melynek keretében lesz fotókiállítás, Szüreti Bodrogzug túra, sor kerül a II. Nagy tokaji gasztro- és dűlőtúrára, és a tokaji borászok is dűlőtúrákkal egybekötött gasztroélménnyel várják a tokaji borok szerelmeseit.

Bővebben: https://www.tokaj-turizmus.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek