Ezt látták már? A legnagyobb séfek mosolyognak a tűzfalról

A Visit Melbourne oldalán találtuk meg a nem mindennapi graffiti hírét, amit a Heesco néven ismert, mongol származású – általában ilyen témájú portrékat készít – street art művész fújt még a 2017-es World's 50 Best Restaurants legjobb séfjeinek tiszteletére.

Forrás: Youtube.com/Travelo.hu

Melbourne egyik legmenőbb, street art alkotásokkal teli negyedének mellékutcájában találni az alkotást, amiről öt világbajnok séf néz vissza ránk. A 2017-es projektben öt top séfet örökített meg a művész a Chin Chin étterem melletti tűzfalon, a Higson Lane-en. A 2017-es mű létrejöttét egy videón is megörökítették.

A portrésor Ausztrália egyik leghíresebb séfjével, Ben Shewry-vel indul, aki az Attica étterem vezetője. Őt követi a spanyol Joan Roca, az El Celler de Can Roca tulajdonosa és séfje, majd középen ott mosolyog Massimo Bottura, akinek 2019-ben is a csúcson van Osteria Francescana nevű étterme.

Az Egyesült Államokat Daniel Humm képviseli Eleven Madison Park nevű éttermével, a sort pedig a molekuláris konyha brit fenegyereke, Heston Blumenthal zárja, akinek nevéhez elsősorban a The Fat Duckot kapcsolódik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek