A repülőkonyhás sztárséf ismét akcióba lépett

A World Central Kitchen szervezet tulajdonosának, ötletgazdájának és séfjének filantróp munkásságáról már korábban is írtunk itt az oldalon, így hát nem csoda, hogy most megint oda repítette a csapatát, ahol a legnagyobb szükség van rá. Non-profit szervezetével most a Dorian-hurrikán sújtotta Bahamákra vonult ki, jelentős élelmiszer szállítmányával.

José Andrés séf sem tétlenkedikForrás: AFP/Brendan Smialowski

Miután a trópusi ciklon 300 kilométer per órás sebességgel betört a térségbe, a szigetcsoport Great Abaco nevű szigetén szinte nem maradt semmi, csak romok és éhező emberek. A 2019-es év egyik legpusztítóbb hurrikánja után még mindig folyik az áldozatok keresése és a károk felmérése. Több mint 70 ezer helyi lakos vált hajléktalanná – olvasható a Foodandwine.com oldalán megjelent cikkben.

Ezen a helyzeten próbál most segíteni az amerikai séf segélyszervezete, ahogy tette azt a haiti földrengést követően, vagy miután a Harvey-hurrikán lecsapott Houston városára, illetve a Kilauea vulkán kitörése és a Puerto Ricó-i pusztítás után, amit a Maria-hurrikán okozott. A World Central Kitchen a 10 ezer és az egymillió adag ételt is ugyanolyan elszántsággal készíti és osztja ki a rászorulók között, és nem csupán egyszeri segítségnyújtásra törekednek. A csapat sok esetben segédkezik a károkat szenvedett vidék infrastruktúrájának újraépítésében, a termőföldek újraélesztésében.

Sok helyi önkéntes is segít a WCK csapatánakForrás: AFP/Brendan Smialowski

A WCK honlapján olvasható hírek szerint Andrés és csapata, Nassau után – miután elült a vihar és biztonságosabbá vált a közlekedés – Great Abaco és Grand Bahama szigetei felé vették az irányt, ahol szeptember 5-én felépítették a konyhákat és a menedéksátrakat is. A séf Instagram-posztjai szerint a segítségnyújtás és ételosztás még jó pár hétig elérhető lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek