Ennyire pink pizzéria, nincs még egy a világon

London Chelsea városnegyedében, a King's Road-on nyitott meg az Humble Pizza néven elhíresült pizzázó, ahol minden apró milliméter rózsa szirom pink árnyalatú, a pizzák pedig teljes egészében növényalapúak.

Forrás: Child Studio (© Alexey Kostikov & Chieh Huang)

A Child Studio által tervezett aprócska étteremnek a teljes homlokzata, a pultja, a mozaikos padlója, a cseresznyefa és bársony bútorok, mind a pink színt viszik tovább. De még a tányérok, ajándék dobozok, szalvéták és evőeszközök is ebben és a most nagyon divatos rosegold árnyalatban pompáznak. A Humble (jelentése: szerény) nem rég nyitott meg, de máris az Instagramm fotósok kedvenc helyévé vált – olvasható a Lonely Planet cikkében.

Viszont azok is kedvelik, akik pizzát ennének, de a gluténnel teli tésztaalapok nélkül, ugyanis a Humble Pizza ételei és süteményei növényalapúak, illetve vegetáriánusok és vegánok is. A pizzaalapok legtöbbje karfiolból készül, feltétként pedig a klasszikus paradicsomos gombástól egészen az édeskömény, grapefruit kombóig választhatunk, de a zöldspárga feltét és a vegán szalámi is ott van az étlapon. A saláták közül pedig a dinnye-retek párosítás jelenleg a legmenőbb.

A tervező és design stúdió tulajdonosai és a pizzázó megálmodói elmondták, hogy a Humble Pizza stílusa azt az időszakot próbálja visszacsempészni a mindennapokba, amikor Chelsea utcáin Vivienne Westwood megnyitotta első butikját, és a környék az alternatív brit popkultúra szíve volt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek