Sóletfesztivált rendeznek a Kazinczy utcában

  Ötödik alkalommal rendezik meg azt a zsidó gasztrofesztivált, melynek a központjában a sólet áll. A belváros szívében, a Kazinczy utcában megrendezett eseményen a résztvevők bepillantást nyerhetnek a kóser konyha és zsidó élet rejtelmeibe – olvasható a rendezvény Facebook oldalán.

  Forrás: shutterstock.com

  A sóletnek van egy alapreceptje, aminek a lényege a lassú, és annál hosszabb főzési idő. De ezen felül ahány háza annyiféle sólettel találkozhatunk. Van aki gerslivel, mások marhaszeggyel, füstölt marha nyelvvel, a legtöbben pedig füstölt pulykacombbal készítik és szeretik. Az 5. Sóletfesztiválon mindenféle sólettel találkozhatunk majd, ami az egyik leghagyományosabb szombati zsidó étel.

  Az EMIH által 2019. augusztus 25-re szervezett, egész napos fesztiválon a gasztronómiai élmények mellett élő koncertek, gyermekfoglalkozások és kulturális programok is várják az érdeklődőket.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek