Idén is szívószál mentesíthetik az augusztust!

  Harmadik alkalommal indította el Szívószálmentes Augusztus kampányát a Felelős Gasztrohős Alapítvány. A hónap során arra kérik a lakosságot, fokozottan figyeljenek arra, hogy ne kerüljön szívószál a poharukba. Megkönnyíti a vendégek dolgát, hogy több étterem és idén újdonságként néhány strand és mozi büfé is csatlakozott a kihíváshoz.

  Forrás: Pixabay.com

  Manapság már a csapból is műanyag folyik, a tavalyi, több mint 100 ország részvételével megrendezett International Coastal Cleanup eseményen, melyen több ország partszakaszain szednek szemetet, a Top 10 összegyűjtött hulladék között a szívószál is szerepelt. A rengeteg szennyező anyag között apróságnak tűnhet egy-egy szívószál szemétbe dobása, azonban ha a világon mindenki csak egyetlen szívószálat használna élete során, akkor is több milliárd műanyagszállal szennyeznénk a környezetünket – olvasható a kampány leírásában.

  A kezdeményezéshez idén is csatlakoztak vendéglátóhelyek, ahol nem kell már jó előre mantráznunk, hogy szívószál nélkül kérjük az italunkat. A Fenntartható Vendéglátóhely minősítéssel rendelkező éttermek és kávézók már január óta ebben a szellemben működnek, így mind az 50 vendéglátóhely részt vesz a kampányban. Mellettük azonban újdonságként néhány strand és mozi büféje is csatlakozott, valamint egy "külsős" vendéglátóhely a Market Budapest is.

  Új helyszínek, amik szívószálmentes lazulásra várnak:

  A balatonalmádi Nereus Park Hotel strand büféje
  A makói Hagymatikum
  A szegedi Belvárosi Mozi
  A dunaújvárosi Dózsa Mozicentrum
  A budapesti Kino Café

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!