Csirke curry és kókuszfagylalt - Gasztroforradalom Rómában

Az olasz étteremtulajdonos és fagylaltkészítő Geppy Sferra tulajdonában lévő Il Gelato D'Essai nem egy átlagos étterem és nem is egy egyszerű olasz fagyizó. Valahol a kettő között helyezkedik el, és egy nagyon egyedi koncepcióval várja a vendégeit – olvasható a Lonely Planet oldalán. A Centocelle városnegyedben található étteremben a menüsor kialakításánál az a fővonal, hogy mindegyik ételhez tartozzon egy ízben passzoló fagylalt gombóc.

Csirke curry kókuszfagylalttalForrás: gelatodessai / Facebook.com

Az étteremben kínált fagylalt egyébként ugyan úgy készül, mint a tradicionális gelato, csak a tálalása és a hozzá párosított ízek mások. A szokatlan menüsoron külön szerepelnek a „Gelato és a Kert" ételei, mint amilyen a grillezett szezonális zöldségek yoghurt fagyival, és az olyanok, mint a „Gelato és a Farm" fogások. Ezek között találunk lassan sült édes-savanyú sertéshúst ananász sorbettel és csirke curryt krémes kókuszfagylalttal, vagy tipikus olasz mortadellát pisztácia gelatóval.

A célom az, hogy összefűzzem a gasztronómiát és a gelatót. Hogy olyan formában jelenjen meg az olasz fagylalt, amilyenben eddig soha máshol nem tette. – mesélte Geppy Sferra.

A tulajdonos szerint annyi potenciál rejlik még az olasz hideg édességben, hogy muszáj volt belevágnia az ötletébe és más oldalról megközelíteni ezt az „ételt". Étterme a hét második felében csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap tart nyitva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek