Hajókázós pontynapokat szerveznek Montenegróban

  Idén is megszervezik Montenegróban a hagyományos Pontynapokat, aminek a podgoricai Plavnica Eco Resort ad otthont. A vendégek számos pontyból készített ételt kóstlhatnak meg, továbbá ingyenes hajókázásra is lesz lehetőségük – írja a Montenegrói RTV.

  Shkodrai-tó, MontenegróForrás: Shutterstock / Készítette: Oleksandr Umanskyi

  A rendezvényen főzőversenyt is szerveznek, amin a pontyételeket készítő szakácsok mérhetik össze tudásukat. A nevezők halpaprikást, halászlét és sült pontyot is készíthetnek, hagyományos receptek alapján. A szervezők szerint a legjobbak értékes nyereményben részesülnek.

  Mivel a rendezvény a Shkodrai-tó, helyi nevén Skadarsko jezer partján lesz, a Balkán legnagyobb tavának népszerűsítéséről is szól, lehetőség lesz ingyen hajókázni a tó vizén, amit Montenegró felől a Dinári-hegység karsztvidéke, a Lovćen, a Sutorman és a Rumija hegységek vesznek körül.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!