Eldöntötte, véghezvitte - Műanyagmentesen jelentkezik a legnagyobb sörfesztivál

Már korábban a figyelmükbe ajánlottuk a 2019. június 5. és 10. között, immár harmadszorra tervezett Belvárosi Sörfesztivált, amit Budapesten, a Szabadság téren tartanak. Akkor azonban még egy szó sem esett arról, hogy a fesztivál teljesen száműzi a környezetszennyező, eldobható műanyagpoharakat. Magyarország egyik legismertebb sörfesztiválja ezzel több mint 150 ezer egyszer használatos poharat spórol meg a környezettudatosság jegyében. És nem csak ezzel csökkenti az ökológiai lábnyámát; a programfüzeteit is letölthetővé teszi.

Forrás: Belvárosi Sörfesztivál

A sajtóközleményben olvasható, hogy a hat napos, ingyenes rendezvényen mintegy 250 féle sörkülönlegességet kóstolhatnak a látogatók. Ezeket az italokat - a 2019-es évtől kezdve - a műanyag helyett kétféle, speciálisan sörkóstolásra tervezett üvegpohárból kínálják a kiállítók.

A fesztivál két hivatalos poharat kínál a sörkedvelőknek, a kiállítók pultjainál csak ezekbe a poharakba csapolnak a vendégek számára. A craft sörkultúrában ikonikusnak számító Craft Master One egy olyan változat, amelyet speciálisan a komlóban gazdag, újhullámos sörökhöz, így például a napjainkban igen népszerű IPA-khoz terveztek. A pohár alsó, szűkebb részén remekül látható a sör színe és tisztasága vagy opálossága. A szűkülő száj a maláta és a komló jellegzetes illatait gyűjti össze, a felső kiszélesedés pedig érvényesülni hagyja a sör habkoronáját.

Craft Master Bowl pohárForrás: Belvárosi Sörfesztivál

A második, megvásárolható pohár a Craft Master Bowl lesz, amely egy rendkívül elegáns, tulipán alakú söröspohár, ugyancsak profi sörkóstolók által tervezve. A pohár széles, alsó részében szabadon áramolhat a sör, amely segít abban, hogy a felső, összeszűkülő szájon keresztül minél több aromát, koncentráltan érezhessen a fogyasztó.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek