Szingapúrban derül ki, melyik a világ 50 legjobb étterme

  A világ 50 legjobb étterme (The World's 50 Best Restaurants) 2002 óta azon igyekszik, hogy bemutassa a kulináris világ sokszínűségét. A több mint 1000 fős gasztronómiai szakemberekből álló csoport és a kidolgozott szavazási rendszer lehetővé teszi, hogy a listán ne csak a legismertebb, de tényleg a legjobb vendéglátóhelyek és úti célok is feltűnjenek, ahol valami egyedülálló kerül a tányérra – olvasható a theworlds50best.com oldalán.

  Forrás: LittleMouse / Pixabay

  Az évről évre megrendezett gálát 2003-tól 2015-ig Londonban tartották, majd körútra indult a díjátadó esemény, így 2016-ban már New York-ban, 2017-ben Melbourne városában, 2018-ban pedig Baszkföldön rendezték meg. Ez a változatosság teremtette meg végül azt a közösséget, ahova a világ minden tájáról becsatlakozhatnak a legkiválóbb séfek és az ifjú tehetségek.

  A 2019-es ceremóniát Szingapúr városában tartják majd, június 25-én. Az esemény az ikonikus Marina Bay Sands hotelban kap helyet. A helyszín érdekessége, hogy Szingapúr az első ázsiai ország, ahol összejönnek a séfek, az étteremvezetők, producerek, a média képviselői és a VIP vendégek.

  A 2018-as lista első díjazottja a már többször is említett, Modena városában található Osteria Francescana, a második az El Celler de Can Roca lett Girona városában, Spanyolországban, a harmadik helyezett a francia Mirazur, a negyedik a New York-i Eleven Madison Park, az ötödik a Gaggan Bangkok városában, a hatodik pedig a Central Limában.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!