Szingapúrban derül ki, melyik a világ 50 legjobb étterme

A világ 50 legjobb étterme (The World's 50 Best Restaurants) 2002 óta azon igyekszik, hogy bemutassa a kulináris világ sokszínűségét. A több mint 1000 fős gasztronómiai szakemberekből álló csoport és a kidolgozott szavazási rendszer lehetővé teszi, hogy a listán ne csak a legismertebb, de tényleg a legjobb vendéglátóhelyek és úti célok is feltűnjenek, ahol valami egyedülálló kerül a tányérra – olvasható a theworlds50best.com oldalán.

Forrás: LittleMouse / Pixabay

Az évről évre megrendezett gálát 2003-tól 2015-ig Londonban tartották, majd körútra indult a díjátadó esemény, így 2016-ban már New York-ban, 2017-ben Melbourne városában, 2018-ban pedig Baszkföldön rendezték meg. Ez a változatosság teremtette meg végül azt a közösséget, ahova a világ minden tájáról becsatlakozhatnak a legkiválóbb séfek és az ifjú tehetségek.

A 2019-es ceremóniát Szingapúr városában tartják majd, június 25-én. Az esemény az ikonikus Marina Bay Sands hotelban kap helyet. A helyszín érdekessége, hogy Szingapúr az első ázsiai ország, ahol összejönnek a séfek, az étteremvezetők, producerek, a média képviselői és a VIP vendégek.

A 2018-as lista első díjazottja a már többször is említett, Modena városában található Osteria Francescana, a második az El Celler de Can Roca lett Girona városában, Spanyolországban, a harmadik helyezett a francia Mirazur, a negyedik a New York-i Eleven Madison Park, az ötödik a Gaggan Bangkok városában, a hatodik pedig a Central Limában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek