Ingyen adja a gyerekmenüt a budai étterem, ha a szülők leteszik a mobilt

  Az Érem utcai Vak Varjú étterem nemrég csatlakozott ahhoz a mozgalomhoz, melynek mottója az „Egyél mobil nélkül". A vendéglátóhely a weboldalán szólította meg azokat a családokat, akik 14 év alatti gyerekkel érkeznének ebédelni vagy vacsorázni, hogy vegyenek részt a #kikapcs kampányban.

  Forrás: shutterstock.com

  A kezdeményezés ajánlata, hogy a február 4. és 17. között az étterembe asztalt foglaló családok 14 év alatti gyermekei ingyen kapják a gyermekmenüt, ha a családtagok az asztalokon elhelyezett dobozba berakják kikapcsolt mobiltelefonjaikat. Amennyiben a fizetésig nem szólal meg, és nincs elővéve a dobozból egyetlen mobiltelefon sem, a gyerekmenüket ajándékba adja az étterem – olvasható a Vak Varjú oldalán.

  A játékszabályok szerint ahhoz, hogy részt vehessenek a játékban, foglaláskor mondják a #kikapcs (hesteg kikapcs) jeligét a telefonba, vagy online foglaláskor írják a megjegyzésbe. A csatlakozás nem kötelező, mindenki maga dönti el, hogy él-e a lehetőséggel vagy sem, de a szándékot előre jelezni kell, különben nem kerül doboz az asztalra. Ha a dobozban megszólal a telefon, vagy valamiért kivesznek egyet, akkor mindenki kiesik a játékból.

  A közösségi felületeken megjelent hozzászólásokat nézve sokan fogadták pozitív elismeréssel a kezdeményezést, sajnálva azt a tényt, hogy ilyen felhívással kell telefon nélküli vacsorára bírni a családokat; mások azonban elég szkeptikusan álltak a dologhoz. De a probléma nem a telefon elhagyása volt, hanem a sürgős elérhetőség elvesztése; a "mi van, ha abban a két órában történik valami nagyon fontos dolog?!"

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!