Készített már kungfu teát? Itt az alkalom!

  A tematikus tea-tanfolyamokat szervező Flying Bird Tea House csapata közel 10 éve foglalkozik professzionális szinten teákkal. Kína, Tajvan és Japán teatermő vidékeit, feldolgozó üzemeit és kereskedőit járják, hogy gyarapítani tudják tapasztalataikat. Kezdő- és haladó szintű, valamint tematikus tea-tanfolyamaikat több mint hét éve szervezik olyan érdeklődők és fogyasztók számára, akik szeretnének egy kicsit jobban belelátni a tea titkaiba, történetébe.

  Teaültetvény TaiwanonForrás: shutterstock.com

  A február 9-i Bevezetés a kínai teák világába – teafajták és eszközök című kurzuson a rövidebb elméleti részt egy hosszabb, gyakorlatcentrikus rész követi majd. A jelentkezők megismerhetik az egyes tea típusokat (fehér, zöld, oolong, vörös/fekete, puer), és megérthetik a termőterület és feldolgozási mód szerint elkülönülő teafajtákat. A teaház oldalán olvasható leírás szerint a gyakorlati szakaszban a kínai kungfu teakészítés eszközhasználatát és formai lépéseit sajátítják el a résztvevők, és minden típusból legalább egy fajtát el is készítenek, hogy megtapasztalják az illatokat és ízeket befolyásoló főzési paramétereket.

  Az első forrázást sosem szabad meginniForrás: shutterstock.com

  A délután 15 órakor kezdő eseményen szó lesz a főbb teatípusokról, a termőterületekről és feldolgozási módokról, a tea élettani hatásairól, a teavíz fontosságáról, az elkészítést befolyásoló kulcsparaméterekről, a vízhőfokról és áztatási időről, a teakészítés eszközeiről és magáról a helyes teakóstolásról, az ízek és illatok fokozatairól.

  Az alapkurzus ára 7800 forint, mely tartalmazza a tematika szerinti elméleti ismertetőt, valamint a résztvevők teakészítő szettjeit és a két órás gyakorlást.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!