Rózsaszín fényben nőnek a háborús bunkerben a saláták

  Ha legközelebb Londonban jár és a megszokott látnivalóknál egy kicsit többre, vagy másra vágyik, akkor nézzen be a világ első föld alatti farmjára.

  A Growing Underground farm 33 méterrel van a felszín, pontosabban a Clapham nevű városrész forgalmas utcái alatt. A fura farmot a II. világháború elhagyatott óvóhelyein rendezték be, írja a Lonely Planet.

  Sikeres lett a föld alatti kertészkedésForrás: Growing Underground/Facebook

  A program résztvevői bejárhatják az alagutakat, megismerhetik a farm létrejöttének történetét, illetve a további terveket is. A rózsaszín megvilágításban növekvő kis termények egész évben zavartalanul fejlődnek, mivel nincsenek rájuk hatással a külső körülmények, például az időjárás. A farmot 2014-ben alapították és azóta nagy szupermarketeket és neves séfek konyháját is ellátják friss zöldségekkel.

  Kétszer egy héten tartanak vezetett túrákat, egy-egy program 75 perces - március végéig a két alapító is részt vesz a bemutatókon. 14 év felettieket várnak a föld alatti kertekbe, ahonnan friss rágcsálnivalót is hazavihetnek magukkal a program végeztével.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!