Masszázs és jazz a világ legfinomabb mozzarellájának titka

  Masszázs és jazz a világ legfinomabb mozzarellájának titka

  Hogy hol találjuk a földkerekség legjobb mozzarelláját? A sajtkészítők régóta tudják a választ: egy Tenuta Vannulo nevű dél-olaszországi farmon, ahol a bivalyokat minden elképzelhető földi jóval kényeztetik azért, hogy kivételesen finom tejet adjanak – írja a Forbes.

  A családi vállalkozás 1988 óta működik, és azon kevés tanyák közé tartozik, amely száz százalékban organikus úton állítja elő termékeit. A Vannulo família jól tudja, hogy a boldog állatok egészen más minőségű tejet produkálnak, mint összezsúfolva, stresszben élő társaik. Hatszáz, egyenként fél tonnás bivalyaik ezért úri bánásmódban részesülnek: különleges, csak nekik készült pihe-puha gumimatracokon hempereghetnek, organikus szalmát falatoznak, párakapukon keresztül hűsölnek, illetve andalító muzsikát hallgatnak. Elsősorban jazz- és klasszikus zenei darabokkal szórakoztatják őket, a jó közérzetet pedig rendszeres masszázs illetve homeopátiás termékek fokozzák. A wellness jegyében telik az életük, és csak akkor fejik meg őket, ha erre "valóban készen állnak", naponta legfeljebb két-három alkalommal.

   

  A világ legboldogabb bivalyaiFotó: Tenuta Vannulo

  A megkülönböztetett figyelemnek meg is van az eredménye: a farm által előállított mozzarellát világszerte díjakkal halmozzák el a legjobb gourmet éttermek, a beszállítók pedig egymást taposva próbálnak meg hozzájutni. Még a helyiek is képesek órákat autózni érte, a farm helyi üzletében ezért folyamatosan kígyóznak a sorok - nyaranta átlagosan havi 45 ezer vásárló zarándokol a farmhoz, hogy kóstolót szerezzen a nem mindennapi csemegéből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!