A hétvégén kóstolhatnak tokaji borecetet és musttal ízesített lekvárt is

A Tokaj-Hegyalján megrendezett kézműves piac már 2012. április 15. óta, minden hónap második vasárnapján várja az érdeklődőket a Disznókő birtokon, a Sárga Borház parkolójában. A 2018. november 11-i piacnapon a vidék egyedi, kis mennyiségben előállított élelmiszereivel találkozhatnak a pultokon. A gazdák elhozzák friss és feldolgozott zöldségeiket, gyümölcsöket, tehén-, juh- és kecskesajtokat, húsárukat, sonkát, mangalica kolbászt, olajokat, eceteket, kenyér és péksüteményeket, tönkölybúza termékeket, mézeket, biotermékeket, lekvárokat és szörpöket is.

TÖKéletes kompozícióForrás: facebook.com / Tokaj-Hegyalja Piac

Aki pedig a gasztrotúra mellett maradandó vásárfiát is szeretne, az nézzen körül a kerámiák, faáruk, nemez-, gobelin-, és szappan termékek között, vagy válasszon népi gyermekjátékot, ékszert és bőrműves munkákat. De a pultok között olyan egyedülálló helyi termékekre is bukkanhatnak, mint a tokaji borecet és szőlőmagolaj, az aszúval, musttal ízesített lekvárok és szőlőzselék, vagy a furminttal főzött szappan.

Kóstolásra készenForrás: facebook.com / Tokaj-Hegyalja Piac

A piac élményt az teszi teljessé, hogy a termékeket maguk a gazdák, a termelők árulják, a kézműves munkákat pedig nem csak megvenni lehet, de azt is megnézhetik, hogyan készülnek. A mezőzombori piacnap 10 órától 16 óráig tart és ajánlott hétvégi program a Zemplén és Tokaj-Hegyalja szerelmeseinek.

Kápiát tessék, szép mosolygós!Forrás: facebook.com / Tokaj-Hegyalja Piac

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek