A bodrogi ártér élővilágát bejáró őszi túrát indítanak Tokajban

Ebben a napos, ősz eleji időben rengeteg virág bontja még szirmait, melyeken színes lepkék kápráztatják el az ide látogatókat - így csábítanak weboldalukon a szervezők a Tokaj környéki ártér színes élővilágát bejáró szeptemberi túrára. 

A túra szakvezető irányításával zajlik, aki folyamatosan mesél az ártér jelentőségéről és annak minden látnivalójáról. A szervezők felhívják a túrára jelentkezők figyelmét, hogy csak a túravezető által meghatározott útvonalon lehet majd haladni, de "lesz szabad portyázási lehetőség is", ahol ezt a vezető majd jelzi is.

Forrás: NaTúráZOOM - Természetismertető fotóstúrák / Facebook

A csoport szeptember 22-én 09:30-kor a vasútállomás előtti emlékműnél, a Szerelmi Pincesoron találkozik majd, a helyszínre pedig a kisvonattal jutnak el. Fontos, hogy minden kiránduló az időjárásnak és terepi viszonyoknak megfelelő, esőálló, kényelmes, terepazonos színű ruhában és lábbeliben induljon el otthonról, de az elemózsia és a vízzel teli kulacs mellett jó, ha van egy gumicsizma is a hátizsákban. A fényképezőgépet és a távcsövet se hagyják otthon! A túrára szeptember 19-ig a weboldalon megadott telefonszámom lehet.

Forrás: Csikesz Mariann / Travelo
A Felső-Tisza legszebb helyei bakancsban, bikiniben vagy csónakban ülve
Hazánk leghosszabb libegője, legnagyobb érintetlen árterülete, leghatalmasabb skanzene és Magyarország egyik természeti csodájaként emlegetett várhegye − rengeteg látnivaló és kaland vár folyóinkon evezve, középkori várkövek között sétálva és erdőink lombkoronája felett. Ebben a cikkünkben a kerékpárral és vízitúrázva is felfedezhető Felső-Tisza kanyargó folyókkal dúsított vidékére csábítjuk olvasóinkat.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek