Alain Ducasse, a világon a legtöbb Michelin-csillaggal díjazott séf a múlt hónapban még azért küzdött, hogy az Eiffel-toronyban található éttermét megmentse, ugyanis szó szerint kilakoltatták. A sztárséf pert is indított az ügyben.
Úgy tűnik, kész azért továbblépni, és a Szajnán ősszel egy hajóéttermet nyit – írja a Travel Weekly. A Ducasse Sur Seine ("Ducasse a Szajnán") nevű intézményben a város fényeit csodálva étkezhetnek majd a vendégek.
A hajóra a Trocadero metróállomáshoz közeli Port Debilly kikötőben lehet majd felszállni, az Eiffel-toronnyal szemben. A 90 perces utak természetesen Párizs jelképeit látogatják végig, köztük a Louvre és a Notre Dame előtt is elhajóznak majd.
Ami az étkezéseket illeti, ebéd- és vacsoramenüt, illetve teadélutánt szintén kínálnak. Ez utóbbi fókuszában desszertek állnak, 40 eurós fejenkénti kóstolóárért. A háromfogásos ebédért 115 eurót, az ötfogásos, borral és pezsgővel megtámogatott vacsoráért 570 eurót kell letenni.
Az ebédmenüben gravlax tengeri keszegből, gyöngytyúk és kacsamájpástétom lesznek, horoggal fogott sárga tőkehal és rákfélék lesznek ("á la mariniére" módon), majd desszertként az alábbiak közül lehet választani: mogyorós-citrusos tészta sütőben sült fügéből készült fagylalttal vagy párizsi csokikompozíció.
Az ötfogásos vacsoramenüben a fentieken túl hűtött homár és serpenyőben sült marhafilé "au jus" vonulnak majd fel. A helyek már foglalhatók mindegyik hajókázásra.