Már ezen a hétvégén sportos programokkal vár a Mikulás a Balatonnál

Már ezen a hétvégén is érdemes a Balatonra menni, ha találkozni szeretnénk a sportos Mikulással. Az egy főre jutó Mikulás és adventi rendezvények száma valószínűleg a Balatonon a legnagyobb Magyarországon, itt több mint negyven helyszínen tartanak olyan eseményt, ahol nem csak a helyiekre, de a turistákra is számítanak – tuduk meg a Balatoni Turizmus Szövetség sajtóközleményéből.

A fotó illusztrációForrás: Brian Bracher/Pixabay

Ebben az időszakban bringázni, barlangászni, futni, de még vitorlázni is lehet a tó partján. Íme, a portos események a Balatonnál, ahol a Mikulás is ott lesz:

December 2. Mikulás Regatta – Balatonlelle

December 2. Mikulás futás – Zánka

December 6. Jön a barlangi Mikulás – Lóczy Barlang (Balatonfüred)

December 9. Mikulás futás – Alsóörs

December 9. Télapó futás – Balatonszárszó

December 9. Hashtegg – Mikulás futás - Siófok

Aki egy kis sport után mégis be szeretne nézni egy cukrászdába, annak azt javasolják az akció szervezői, hogy vigyenek magukkal egy mesekönyvet is, adják le azokat olyan helyeken, ahol látják az "Egy csésze szeret"-akció plakátját. Ezeken a helyeken a könyvekért cserébe egy finom teát kapnak a gyerekek és a szülők. A leadott könyveket Füred Kapitány, a balatoni mesehős segítségével szállítják majd el az év egyik legnagyobb jótékonysági akciójának helyszínére, a Mikulásgyárba – nyilatkozta Éskovács Péter.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek