Decembertől impozáns, kilométer hosszú jégpályán korcsolyázhatunk a Balatonnál

Új, különleges vízparti jégpálya nyílik Balatonfüreden, ami nem csak megújul de jelentősen ki is bővül, így közel háromezer négyzetméteres jégfelületen, összesen egy kilométer hosszan lehet majd nagyobb irányváltások nélkül korcsolyázni Balatonfüred legkedveltebb parti részén.

A balatonfüredi jégpálya eddig is kedvelt koris hely volt, de ezután csak még jobban fogják szeretniForrás: Balatonfüredi Jégpálya/Facebook

Az évek óta közkedvelt Zákonyi utcai jégpályától egy jégfolyosón keresztül lehet eljutni egészen a Tagore sétányon álló Széchenyi szoborig, itt illetve a Vitorlás téren egy-egy újabb jégpályát is kialakítanak. A jégfolyosó ráadásul külön pályán biztosítja az oda-vissza csúszkálást. 

Három jégpályát köt össze a jégfolyosó, a Zákonyi utcai (900 négyzetméteres) a Vitorlás téri (375 négyzetméteres) és a Tagore sétány (330 négyzetméteres) pályái többféle jégsportra is alkalmasak lesznek.

Egyebek mellett jéghoki hálók, jégteke szett, korcsolyázást elősegítő állatfigurák használhatók majd, de lesz büfé, melegedő, kölcsönző sátor, és értékmegőrző szekrények is.

Két helyen, a Zákonyi utcai illetve a Vitorlás-téri jégpályán lehet belépőt váltani, a fapalánkokkal védett jégfolyosóról szintén két helyen lehet majd lecsatlakozni.

A 900 négyzetméteres, tíz centiméter vastag jégrétegű, kivilágított Zákonyi utcai jégpálya a tervek szerint december 1-jén nyílik meg, az üzemeltetők ígérik, ebben az évben is kitűnő minőségű jég fogadja a korcsolyázókat. A különleges kialakítású, a térségben egyedülálló élményt nyújtó új jégpálya-rendszer várhatóan december közepétől 2024. január végéig élvezhető majd.

A teljes műjégpályára 1600 forintba kerül egy felnőtt belépő, a diákok 1100 forintért, a 3-14 év közötti gyermekek 800 forintért válthatnak majd jegyet.

A füredi felnőtt lakosok kedvezményesen 900 forintos áron használhatják a pályát, a füredi diákoknak 600 forintba kerül a korcsolyázás, a 14 éven aluli helyi lakosok pedig ezúttal is ingyenesen csúszkálhatnak. A kedvezményes belépők árai a hétvégéken változnak – olvasható a balatonfüred.hu weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek