Így halad a Balaton két új katamaránja és kompja a Sió csatornán

Az új hajók helyzetéről a BAHART oldalán számoltak be, ahol szinte napról napra lehet követni hol jár a 2 új katamarán és a 2 új komp. Az út első felében a Gemenci erdőn haladtak keresztül, második felében pedig a Sió mentén található települések mellett úsznak végig a csatornán, hogy végül megérkezzenek a Siófok-Kiliti zsiliphez.

A konvoj a Sió csatornán haladForrás: BAHART Press

Az út felén már túl vannak, június 26-án mindannyian elérték Simontornyát, miközben a felépítményeket szállító uszály már meg is érkezett Siófokra. Közel egy hete tartó utazás után az új hajók június 27-én, kedden a Sió csatorna Ozora - Mezőkomárom - Siójut - Siófok-Kiliti szakaszán vonultak végig.

A hajók érkezése nagy innovációs mérföldkövet jelent a balatoni hajózásban. Negyven éve, a rendszerváltás óta nem történt ilyen léptékű fejlesztés, hiszen 1978-81 között szerezte be a BAHART a jelenleg is használt 3 katamaránját és a kompok átlagos életkora is 50-60 év közé tehető - közölete a BAHART sajtóanyaga. A hajók megérkezéséről mindenképpen hírt adunk majd itt a Travelo oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek