2000 forint is lehet egy lángos? Idén a Balatonon ez is lehetséges

Egy tavalyi lángoskörkép szerint már 1 éve is sokkal többe kerültek a lángosok a Balatonnál: míg a sima lángos ára általában 800-1000 forint volt, addig a sajtos-tejfölös változat 1200-1600 forintba került. A legfrissebb információk szerint idén nehéz lesz balatoni lángost kapni 900 forint alatt, a sajtos-tejfölösnél pedig legalább 2000 forinttal kell majd kalkulálnunk.

Forrás: Lady Joannie / Shutterstock

Mindez azért várható, mert megemelkedtek az energia- és alapanyagárak, valamint a Balatonnál nyáron mindig munkaerőhiány van és a bérleti díjak is megugrottak. A G7 oldal által készített körkép azt mutatja, hogy "az Alsóőrsön, Keszthelyen, Balatonlellén és Badacsonyban megkérdezett lángosozók egybehangzó véleménye szerint jelentősen drágulni fog a nyári szezon kihagyhatatlan étele."  

A cikkben megszólalt egy több mint 20 éve működő keszthelyi büfé tulajdonosa is, aki elmondta, hogy bizony az árképzésbe az is beleszól, hogy a szomszédok, a kollégák hogyan áraznak. A retró lángosozó egyébként május elején nyit majd, a tulajdonos addig még nem is tud az árakkal tervezni.

Amit mi a Travelo-nál tapasztalatból tudunk mondani, hogy Káptalanfüreden, a strand melletti büfésoron, ami már több mint 30 éve üzemel, a sima lángos 750 forint volt tavaly nyáron, a sajtos-tejfölös pedig 1200 forint. A minőség pedig garantált, mert bizony az sem mindegy. Egy jó lángosért lehet, hogy többet is fizetünk, hiszen legalább egy lángosozás hozzátartozik a Balaton-életérzéshez.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek