Videó: Ilyen különleges westernfalu bújik meg a Balatonnál

Szőlősgyörökön valósította meg gyermekkori álmát a Stuttgartból hazánkba költözött Hans Peter Goller, aki saját készítésű whiskyjét méri a westernkocsmájában. De a westernfilmekben mindig felbukkanó kocsmán túl westernhotel, izzasztókunyhó, három nagyobb és két kisebb tipi, valamint egy iroda is megtalálható, melyeket mind saját kezével épített fel egy 9 ezer négyzetméteres területen 10 hónap alatt. Nézzetek körül!

Az egykor ácsként és hentesként dolgozó nyugdíjas, aki Karl May és Cooper indiántörténetein nőtt fel, az interneten böngészve bukkant a szőlősgyöröki telekre.

Tematikus falusi turizmussal próbálkozik: a sátrak mellett stílusos, kétszobás vadnyugati hotel várja a vendégeket. Korhűen rendezte be a kocsmát is, amelyben elengedhetetlen kellékként egy pianínó, harmonika és bendzsó is helyet kapott. 

Koncerteket, kulturális programokat szeretne tartani, hogy a magyarok körében is elterjedjen a vadnyugat iránti rajongás.

Az érdeklődőket bármikor szívesen körbevezeti a birtokán, és megmutatja az indiánok harci eszközeit: az íjat és a csatabárdot, amelyeket ki is lehet próbálni.

Hans Peter Goller a gyermekkori álmát éli SzőlősgyörökönForrás: Németh Levente/sonline.hu

"Ezen a helyen nincs politizálás, le lehet rakni a munkahelyi stresszt, mindenki egy kicsit vissza térhet a gyermekkorba, ahogy én is teszem hatvanegy évesen" – mondta.

Hans Peter Gollernek az indiánsátrak és a westernkocsma tőszomszédságában van a lakóháza is, ám legtöbb idejét a saját miniatűr westernfalujában tölti – írja a sonline.hu. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek