Jegesmedvék merültek a Balatonban

A Balatoni Jegesmedvék minden évben készülnek a jelmezes, télűző, farsangi hidegterápiás bulira, amikor Pribék István vezetésével 5 percre alámerülnek a Balaton hideg vizébe. Idén február 25-én szombaton találkozott a csapat a balatonalmádi Budatava strandon. Bár az idő nem volt a legkedvezőbb mégis sokan eljöttek. 12 bátor merülő gyűlt össze a parton színes parókákkal, mókás kalappal, elegáns tengerészöltönyben és sapkában. A Balaton vize 2 Celsius fokos volt reggel - írták a likebalaton.hu cikkében.

Forrás: Veol.hu

A merülés szó szerint lélegzetelállító élmény volt. A tagok, mielőtt bementek volna a jéghideg vízbe, István vezetésével egy merülést előkészítő Wim Hof-féle speciális légzés gyakorlással kezdtek a parton. A légzéssel, illetve az azt kísérő meditációval a hideg vizes merülésre való ráhangolódás már ekkor megkezdődik - írták. "Az ember becsukja a szemét és próbál nem gondolni semmire, csak a megfelelő légzésre koncentrál, illetve a levegő mind hosszabb benntartására figyel, semmi másra."

Mielőtt a vízbe merültek volna, alaposan be is melegítettek, fekvőtámaszokkal, karkörzéssel, kitörésekkel. Ezután jelmezben, vagy anélkül mindenki elindult a víz felé. A merülés 5 percig tartott, de így is nagyon oda kellett figyelni a légzésre. A résztvevők szerint a kétfokos vízben "az ember számára megszűnik a külvilág, mérhetetlen nyugalom szállja meg, csak magára figyel."

A parton aztán jött a visszamelegedés futással, tornával, a csapatvezető pedig gyerekpezsgővel és friss farsangi fánkkal kínált mindenkit, amelyet édesanyja sütött szombaton hajnalban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek