Szörfös került bajba a Balatonon

Két szörfös mentésre szorult hétfőn kora délután, miután egyikük elhagyta a deszkáját, így nem tudott tovább haladni. A vízimentők mindkettőjüket egy deszkán ülve találták meg a tó hullámain.

A fotó illusztrációForrás: Marcela Canon/Pixabay

A szörfösök a keszthelyi Helikon strandról indultak el Balatonberény felé. 13 óra 45-kor érkezett telefonos bejelentés. A mentés gyors megszervezését követően azonnal megkezdték a bajbajutottak felkutatását. A VMSZ „Kenese Lomac" nevű mentőhajója 2 fő vízirendészeti járőrrel és 1 fő vízimentővel a fedélzetén rövid időn belül sikeresen célba ért.

"A mentőhajó megérkezésekor ketten ültek egy deszkán. Ugyanis szerencsére a bajbajutott társa végig vele maradt, amíg megérkezett a segítség. A segítőtárs a saját eszközén, a széllel elindult vissza a strandra, a bajbajutottat pedig vitorlájával együtt a VMSZ mentőhajó vitte partra." – számolt be a VMSZ.

A vízimentők felhívták a figyelmet, hogy a jó idő közeledtével fokozottan ügyelni kell a biztonságra, és felkészülten kell a vízre szállni.

Mint írták, legyen rajtunk megfelelő ruházat és mentőmellény is, valamint ne feledjük, hogy szeretett tavunk még csak 7 fokos. Ezek mellett fontos, hogy rendelkezzünk segítséghívásra alkalmas eszközzel is: lehetőleg okostelefonnal, amelyen megtalálható a frissített BalatonHelp applikáció, amely a pontos GPS koordinátánkat adja meg a vízimentő központnak, így még hamarabb megérkezik a segítség – írja a likebalaton.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek