Megszépül Balatonlelle, rózsavölgyet is kialakítanak

Rózsavölgyet álmodtak Balatonlellére, és már meg is kezdődött a Rózsavölgy park kialakítása, tudatta Kenéz István polgármester a sonline.hu-val.

A kikötő mindig kedvelt pontja volt a városnak, most még vonzóbb lesz a környék - illusztrációForrás: Adrienn Hutás/Pixabay

Elmondása szerint a Balaton Fejlesztési Tanácstól nyert 50 millió forintos támogatásból a területen amellett, hogy parkosítanak és a park nevéből is sejthető módon rózsákat valamint pergolákat telepítenek, közösségi teret is kialakítanak. A lellei rendezvénypark eddig kihasználatlan felét alakítják át, s egy hatalmas új tér is épül, amely újabb rendezvények helyszíneként szolgál majd.

A város vezetése nagy örömmel szerzett tudomást arról, hogy a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszból (TOP Plusz) 811 millió forint támogatást nyertek. Az összegből járdák felújítására, csapadékvíz-elvezetés megoldására is költenek. Ezen kívül a már meglévő parkok rendezésére és a növényzet, valamint bútorzat karbantartására is fordítanak majd az összegből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek