A jövőben már vitrolással is kiköthetünk Balatonfűzfőn

Balatonfűzfőn egymást érték a közelműltban a természeti károk, a viharos időjárás következtében a tóparti területek egy részén megkezdődött a víz elhabosodása. A viharok miatt pedig több fa is kidőlt, melynek eredményeként csökkent a partfal megtámasztása, stabilitása.

A kép csak illusztrációForrás: Pixabay.com

Az önkormányzat, azonban kapott egy 85 millió forintos azonnali állami támogatást, amiből nem csak a nemrég átadott parti sétányt sikerült megmenteni, de a partfalat is hatalmas cölöpökkel támasztották meg, illetve mögé első lépésben 43 fát ültettek.

A 4200 lakosú település önkormányzata ezzel azonban nem fejezte be a fejlesztéseket és szeretné tovább erősíteni turisztikai vonzerejét - olvasható a Turizmus.com cikkében. A Balaton medrét érintő Natura 2000 területen 25 csónak és 40 vitorláshajó parkolására alkalmas kikötőépítést terveznek.

A csónakkikötőt a tobruki csatorna fejlesztésével valósítanák meg, az önkormányzati fenntartásba kerülő, szálláshelyekkel is rendelkező kishajóparkoló építését pedig azért tartják fontosnak, „hogy maradjon a település kezében egy olyan kikötő, amely a helyi gyermekek részére lehetőséget ad a vitorlássport megismerésére, megkedvelésére."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek