Balatonlellén vitorlásversennyel és városi szilveszterrel búcsúznak az óévtől

Balatonlellén már hagyománnyá vált, hogy vitorlásversennyel búcsúztatják az óévet. Idén is megrendezik a Szilveszteri Regattát, amire már mehetünk is nézőként, hiszen a tervezett két futam alatt, a kilátogatókat egész nap programok várják a parton. 

December 19-i felvételForrás: BL YachtClub & Apartments / Facebook.com

A szilveszteri megmérettetés egyébként a Téli Vitorlás Versenysorozat második állomása, ugyanis december elején már megrendezték a Mikulás Regattát, ahol rekord számú, 31 résztvevő szállt vízre. A Téli Vitorlás Versenysorozat nem titkolt célja a szezonhosszabbítás. A szervezők szeretnék megmutatni, hogy a Balaton télen is hajózható, és a téli időszakban is hódolhatnak a vitorlázásnak a sportág szerelmesei.

Bár ez az év utolsó vitorlásversenye a Balatonon, a téli vitorlás versenysorozat nem ér véget. Februárban jön a Farsangi Regatta, márciusban pedig a Tavaszi Regattával ér véget a téli vizes küzdelem.

A balatonlellei rendezvénytér is benépesül az év utolsó napján: első alkalommal – Városi Szilveszter néven – óévbúcsúztató partit szerveznek, amiről részletesen az esemény Facebook-oldalán olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek