A Jézuska Expressz 88 gyermek karácsonyi kívánságát váltja valóra

88 balatonfüredi gyermek kap karácsonyi ajándékot a Jézuska Expressz adományozási akció keretében. Egy helyi vállalkozó kezdeményezésére 56 szociálisan rászoruló családot kerestek meg a városban azzal a kéréssel, hogy írják le, a gyerekek milyen meglepetést szeretnének karácsonyra. Mindenki kívánsága teljesül - írja a balatonfured.hu.

Ezt az akciót tavaly szervezték meg először, a gyűjtés egy füredi vállalkozó ötlete volt. Idén a balatonfüredi szociálisan rászoruló családokat az önkormányzat, illetve a helyi családsegítő központ kereste fel azzal a kéréssel, hogy a gyerekek írják le egy levélben, mit szeretnének kapni karácsonyra.

Forrás: balatonfured.hu

Az volt a cél, hogy mindenkinek legyen karácsonya. Dupla annyi gyereket tudunk ezúttal megajándékozni, mint tavaly. 1,8 millió forint értékben osztunk szét ajándékokat, nincs olyan kívánság, amit ne teljesítettünk volna.

Tanulságos, hogy a családok szerények voltak, sok gyerek apróságokat kért. A több gyerekes családokban természetesen minden gyermeknek viszünk ajándékot – nyilatkozta a gyűjtést kezdeményező vállalkozó, Vogronics Katalin, akinek az akcióval nem titkolt szándéka az is, hogy közelebb hozza egymáshoz a helyi lakosokat és a nem itt élő, de a városhoz kötődő vállalkozókat, illetve a visszatérő nyaralókat.

A gyerekek elsősorban játékokat és ruhákat kértek, de több elektronikai cikk, például telefon, laptop vagy játékkonzol is szerepelt a kívánságok között. A kezdeményezéshez mintegy ötven, a városhoz kötődő vagy itt élő magánszemély illetve cég csatlakozott. Az ajándékokat ma viszik ki az érintett családoknak.

A címlapkép illusztráció, forrása: karosieben/pixabay.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek