Már szabadon bejárható a Sisi királyné emlékére készült ligeterdő

A keszthelyi Erzsébet-ligetet gróf II. Festetics Tasziló hozta létre 1899-ben, Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné iránti tiszteletből, annak meggyilkolása után. A park az utolsó megmaradt keményfás ligeterdő a városban, mely sajátos nemzeti emlékhely is, ahol nem egy emlékmű, hanem a csodálatos természeti környezet emlékeztet Sisire.

Egy ideig kemping működött itt, majd kerítéssel zárták el a Balaton-parti területet, idén pedig felújításon esett át, melynek elsődleges célja volt, hogy megóvja a park természeti értékeit, és megismertessék a látogatókkal az ottani fákat és madarakat. Ehhez egy interaktív tanösvény készült, amelyen QR-kódos oszlopok és tájékoztató táblák kínálnak információkat a terület történetéről, növény- és állatvilágáról. 

A területen madár- és denevérodúkat helyeztek el, valamint biztosították a magoncvédelmet, a cél pedig az eredeti állapot helyreállítása. A munkát ezt követően is folytatják, jövőre egy fából készülő, felülről fedett, oldalról nyitott, 60-70 fő befogadására alkalmas közösségi színtér épül - olvasható a zaol.hu újabb és korábbi cikkében. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek