Európa egyik legnagyobb tókerülő vitorlásversenye a közönség segítségét kéri

Vitorlázáshoz kapcsolódó, eddig otthon őrzött régi dokumentumokat és fotókat várnak az 53. Kékszalag Nagydíj idején a Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltár munkatársai Balatonfüreden.

Forrás: (c)Cserta Gábor / MVSz/Kékszalag.hu / Facebook.com

Július 21-én az Anna Grand Hotelben, a július 22-én rajtoló Kékszalag verseny alatt pedig a Vitorlás téren lévő gyűjtőpontokban várják a levéltár munkatársai a vitorlázáshoz kötődő emlékeket: naplókat, leveleket, visszaemlékezéseket, fényképeket és egyéb dokumentumokat -  olvasható az MTI hírében.

A dokumentumokat másolatban is le lehet adni, a helyszínen működő digitalizáló standokon a levéltár munkatársai el is készítik azokat. Nagyméretű iratanyag esetében a levéltár a digitalizálásról később gondoskodik, majd visszajuttatja az eredeti példányt a tulajdonosának. A digitalizálás mellett a gyűjtőköri napokon az adományozásra is lehetőség nyílik.

A levéltár az Europeana Sport programhoz kapcsolódva gyűjti össze a sporthoz kapcsolódó írásos emlékeket. A július 21. és 24. között zajló gyűjtőköri napokat a Magyar Vitorlás Szövetséggel és az Europeana gyűjteménnyel együttműködve szervezik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek