Meghitt vacsorák, kirándulások, borozás, családi programok várják a Balatonnál

Vénasszonyok nyara, gesztenyés finomságok, gyaloglások a őszi falevelekkel borított tájon, meghitt vacsorák, családi programok – ezt ígéri Balaton, amely most másik arcát mutatja meg. Íme, néhány javaslatunk erre a hétvégére, mert a Balaton nem csak a nyáron tartogat izgalmakat.

Őszi, Badacsonyi látképForrás: poszarobert/Wikipedia

Gasztrohegy/Világok konyhája

Veszprém megye, október 17. szombat 12 órától okt. 18. vasárnap 17 óráig

Októbertől újra indulnak a Gasztrohegy kalandjai. A meghitt vacsorák alkalmával világ körüli útra invitálnak a vendéglátóhelyek. A Bonvino Borbár ételeivel Ausztráliába utazhatunk, a Borbarátok Vendéglő Törökországba kalauzol, a Hableány Vietnámig repít a kókusztejes halleves hátán, az Istvándy Borműhely pedig Peru ízeit mutatja be. A Kisfaludy-ház Ausztria konyháját, a Laposa Birtok Francia-Polinézia, a Pláne Badacsony borterasz Thaiföld, a Tilia Borvendéglő Marokkó, a Tölgyes Kúria Mexikó, a Vánkos pedig Franciaország ízeit hozza el Badacsonyba. És persze a borvidék legjobb borait is megkóstolhatják. További információkat az esemény Facebook oldalán olvashatnak.

V. Gesztenye Fesztivál

Keszthely, október 17. szombat és 18. vasárnap, 10 és 17 óra között

Színes, vidám programokkal és felejthetetlen gesztenyés finomságokkal várják ezen a hétvégén.
Gasztro show keretein belül mutatják meg séfek, hogyan lehet ízletes és gyors gesztenyés finomságot varázsolni a családi asztalra. De a kalandos része sem maradhat el a programnak! Lesz gesztenyevadászat a kötélpályán, rajzverseny és madárijesztő-pályázat kicsiknek, nagyoknak!
Az előadás regisztrációhoz kötött. További információkat az esemény Facebook oldalán olvashatnak.

Nyitott pincék – Murci kicsit másképp

Balatonlelle Kishegy, október 17. szombat 12 és 22 óra között

A Kishegyi borászok és vendéglátósok kezdeményezésére rendezik meg a Nyitott Pincék elnevezésű eseményt. A Kishegyen Nyitott Pincék invitálják a kedves vendégeket olyan résztvevőkkel, mint a Mimi Étterem, a Hegyi Borterasz, a Kiscsárda, a Konyári Pince, a Garamvári Szőlőbirtok, a Késa Birtok, a Pócz Pincészet, a Majthényi Présház, az Ikon borászat, a Bujdosó Szőlőbirtok, a Hujber Pince és A Zöld Ajtós Ház. További információkat az esemény Facebook oldalán olvashatnak. 

Hajnalmadár túra a Badacsonyon

Badacsonytomaj, október 17. szombat 10 óra és 13 óra között

Túrázni támadt kedvük? Felkutatnának egy különleges fajt? A túra fő attrakciója a hajnalmadár megfigyelése, mely repüléskor pontosan egy trópusokon élő pillangóra emlékeztet. Pazar látványban lehet részük.

Megéri egy jót kirándulni, főleg, hogy még ilyen szépséges hajnalmadarat is megfigyelhetnekForrás: Pierre Dalous/Pierre Dalous/Kookaburra 81/Wikipedia

A túra 10:00 órakor indul a Badacsonytomaj Korkováni-parkolóból az útvonal a bányákig vezet. Időtartama 3 óra, a szintemelkedés 50 méter, táv: 2 km. További információt ide kattintva olvashat. 

Kerékpáros tájékozódási vetélkedő

Nagyvázsony, Igásló Központ, október 17. szombat, 9.30 és 15 óra között

Tájékozódási kerékpáros csapat terep-vetélkedőt rendeznek amatőr kerékpárosok részére. Ki győz?
Mindenki, de leginkább az a csapat, amelyik az összes kihelyezett ellenőrző pontot leggyorsabban megtalálja. A rendezvényen való részvétel saját, vagy a Balaton Bike Tour-tól jelentős engedménnyel bérelhető kerékpárokon (elektromos vagy hagyományos) lehetséges. Kategóriák: kezdő pálya: 10-15 km, haladó pálya: 25-30 km, gladiátor pálya: 25-30 km nehezített tereppel, amely érinthet sáros, dagonyás útszakaszokat is. További információkat az esemény Facebook oldalán olvashatnak. 

Tökölődő játszóház és töklámpás szépségverseny

Balatongyörök, szombaton október 17. szombat, 15.00-17.00 óra között

A Bertha Bulcsu Művelődési Ház ad otthont a Tökölődő játszóház és töklámpás-szépségversenynek. A program során őszi és Halloweenhez kötődő dekorációk készítésére nyílik lehetőség, valamint tökös és rémisztő finomságok várják az érdeklődőket. Lesz tökfaragó verseny is. Az első 10 érkezőnek tököt is biztosítanak. További információkat ide kattintva találhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek