Finom borok és páratlan panoráma várja Balatongyörökön

2020-ban is kinyitnak a balatongyöröki pincék és velük a lehetőség is a finomabbnál finomabb balatoni borok kóstolására és egy családi kisvonatozásra a Becehegyen. A jó borhoz természetesen zsíros kenyér, pogácsa is dukál mindenhol. A program ideje alatt környékbeli árusok kínálják finomabbnál finomabb kézműves portékájukat a Szépkilátónál. 

Látkép a SzépkilátórólForrás: Dencey/Wikipedia

A Szépkilátói büfésornál található kiinduló ponton lehet megvásárolni a kóstolópoharat, ami egyrészt a dottó kisvonaton való utazásra jogosítja fel tulajdonosát – ami körjáratnként közlekedik a pincék és az állomáshelyek között –, másrészt ezzel a pohárral lehet végigkóstolni a programban résztvevő pincék kínálatát. A kóstolópoharak ára 2000 Ft/db, melyek korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre és a készlet erejéig kaphatók. 

Jó kis párosítás: finom borok és a Balaton - illusztrációForrás: SP2Zsolt, Pixabay

A dottó menetrendje: 14.15 órától a keszthelyi Pavilonsortól indul a dottó, Gyenesdiáson és Vonyarcvashegyen minden buszmegállóban felszállási lehetőséget biztosít. Menetjegy a sofőrnél váltható, melynek díja 1.000 Ft/fő. Balatongyörökön a program ideje alatt 15-19 óra között fél óránként közlekedik a Szépkilátói büfésor és a Becehegyi kápolna között. Indulás a Szépkilátói büfésortól: 15.00, 16.00, 17.00, 18.00 óra. Indulás a Becehegyi kápolnától: 15.30, 16.30, 17.30, 18.30. időpontokban.

Nyitott Pincék Napja október 24-én, szombaton 14:00 és 19:00 óra között várja a vendéket. További információkat ide kattintva találhatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek