Ne írja le még a Balatont, ahol számos, csudajó programot ígér a hétvége

Bár az ősz már erősen beköszönt hozzánk, a Balatonnál még nem állt meg az élet, hiszen jobbnál jobb őszi programokkal várják az érdeklődőket ezen a hétvégén is. Csokorba szedtünk 7 klassz programot, 7 balatoni településen, hogy a hétvégére mindenki megtalálja a számára legjobb elfoglaltságot. Vessék bele magukat az őszi, balatoni hangulatba!

Nem csak a nyári Baltonnál érezhetjük magunkat csodálatosan, az ősz is jó programokat tartogat - illusztrációForrás: Erika Varga/Pixabay

Gyenesdiás, október 11. Csodaszarvas Családi nap

Idén második alkalommal rendezik meg Gyenesdiáson, a Természet Háza Látogatóközpont udvarán a Csodaszarvas Családi napot, ami 9 órától 15.30-ig tart. Solymász- és vadászkutya bemutató, ásványkiállítás, izgalmas vetélkedők, termelői és kézműves vásár, légvár és egyéb programok várják a látogatókat, amikről további részleteket ide kattintva tudhatnak meg.

Keszthely, október 10. Őszi csodák a kastélyparkban

Izgalmas programokkal várja a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum a látogatókat 2020. szeptember 28. és október 26. között a Múzeumok Őszi Fesztiválján. Október 10-én a Helikon Kastély parkját járhatják be, ahol megfigyelhetők a virágok, bokrok és fák éppúgy, mint a park építményei – az Oroszlános kút, szökőkutak, szobrok –, amelyek a Festetics család múltját idézik fel. A park őszi élete számos titkot rejt, amelyekre szakember vezetésével derül fény. További információkat, ide kattintva találhatnak. 

Balatonföldvár, október 10. Tök jó délután

Szombaton a balatonföldvári Jubileumi téren 14 órától rendezik meg a Tök jó délutánt. Lesz Line Dance bemutató, őszi terményképek készítése, forró tökleves-kóstolás, őszi immunerősítő tanácsok, gyerekeknek arcfestés, de Nordic Walking élménytúra és koncert is várja a kilátogatókat. A részletes programot és a további információkat ide kattintva tekinthetik meg.

Balatonfüred, október 10-12. Füredi Szüret a Balatoni Hal és Bor jegyében

A három nap alatt lesz Borfalu és gasztro udvar, borbemutatók, látványfőzés is, de nem csak a gasztronómiáról szól itt ez a hétvége. Lesz kézműves vásár, családi koncertek és bábszínházi előadás, szüreti felvonulás és szőlőharangáldás is. A további színes, részletes programokat ide kattintva tekinthetik meg. 

Szőlőskislak – Balatonboglár október 10. Töklámpás Fesztivál

A Balatonboglárhoz tartozó településen rendezik meg a Töklámpás Fesztivált, ahol többek között tökvásár, kézműves portékák, tökfaragás, tökös játékok, mesemondó, bábelőadás, töklámpás verseny is várja az érdeklődőket. A további információkat és a részletes műsort ide kattintva nézhetik meg.

Siófok október 9-11. Bor és Keszeg piknik

Siófokon, a kikötőnél a Bor és Keszeg piknik az alföldi, balatoni és a villányi borvidék kiváló boraival, párlataival, kézműves kiállítók termékeivel és sok gasztrofinomsággal várja a látogatókat. Lehetőség lesz sült keszeg, harcsacsipsz, halászlé, kenyérlángos, lepény, kürtöskalács, rétes, édesség és sok más finomság kóstolására. Péntek és szombat este zenés programmal is készülnek a szervezők. További információkat ide kattintva találhatnak. 

Zalakaros, október 9-11. Tüzes fuvallat – csokoládé mámor szaunahétvége

Az illatok bűvöletében testet-lelket kényeztető szaunahétvégét rendeznek a Zalakarosi Fürdőben, ahol minden napra jut valami különleges élmény, legyen az bőrápoló csokoládés kényeztetés, aromás feltöltődés vagy kókuszos álom peeling. További részleteket és információkat ide kattintva olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek