Őrült kihívást kezdeményez a Balatonnál egy magyar zenei producer

Horváth Renátó, zenei producer elhatározta, hogy az október 15-i hétvégén négy nap alatt körbegördeszkázza a Balatont; útjának egy-egy szakaszán bárki csatlakozhat hozzá. Így szeretné felhívni a figyelmet a hazai, zenei szakma koronavírus-járvány miatt kialakult válságos helyzetére.

A zenei producer gyakorlott gördeszkásForrás: Horváth Renátó/Facebook

A Facebook-on meghirdetett esemény kapcsán így ír: "Mi a közös abban, hogy az emberek az életüket a zenének szentelik, és abban, hogy emberek körbedeszkázzák a Balatont? Mindkettő őrültség és mindkettő szenvedély. Mi most a deszkázás szenvedélyével szeretnénk segíteni életben tartani a zenét, és megelőzni, hogy zenészek, szakemberek hagyják maguk mögött a szakmájukat és a zene iránti szenvedélyüket. A jelenleg viharvert zeneipari szereplőket szeretnénk támogatni a FÁBIÁN JULI Emlékalapítványon keresztül, mégpedig úgy, hogy körbegördeszkázzuk a Balatont. Persze nem kell deszkáznod, ha nem akarsz, simán csak támogathatod, és itt követheted az eseményt. "

Renátó tehát azt  szeretné, ha minél többen csatlakoznának hozzá (akár egy könnyebb, rövidebb szakaszon), hogy egy közösségi élménnyé duzzadjon a Balaton körüli gurulás. Ezzel nemcsak egy nagyszerű, élményekben gazdag hétvégét tölthet együtt több olyan ember, aki a sport, az aktív kikapcsolódás – vagy épp a Balaton – szerelmese, de ezzel támogathatják a magyar zene sokszínűségét és a tehetségek pályaelhagyásának megelőzését is.

Úgy tűnik, nagy az érdeklődés a BalatonKörDeszka névre keresztelt esemény iránt, mert az ötletgazda elmondása szerint több magyar zenész és zenekar is jelezte, hogy szívesen tartanak vele ebben az őrült kihívásban.

A Turizmus.com cikke szerint az ismertebb hazai fesztiválok is az ügy mellé álltak, tárgyi adományokkal vagy értékes belépőjegyekkel segítik a figyelemfelhívó és adománygyűjtő akciót. A balatoni fesztiválok legjavát összefogó MOL Nagyon Balaton jelezte, hogy támogatják Renátót célja elérése érdekében, és valamilyen formában vele tartanak a túrán. De támogatásukról biztosították őt a Bánkitó Fesztivál, a Campus Fesztivál és a Fekete Zaj Fesztivál szervezői is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek