Új éltre kel a reformkor a Balaton-parti városban

  Idén 15. alkalommal rendezik meg a Romantikus Reformkor Fesztivált Balatonfüreden, melynek idei fő témája az Ifjúság lesz. A korhű viseletbe öltözött hagyományőrzők társaságában sétát tehetünk a nagy múltú épületek között, ahol a századforduló időszakában neves társadalmi események zajlottak illetve hazánk nagy költői írói is megfordultak, emellett különféle kulturális és gasztronómiai programok várják a látogatókat. Az 1800-as évek hangulatát eleveníti fel a népművészeti és iparművészeti vásár is, csakúgy mint a város éttermeiben kínált, eredeti receptek szerint elkészített reformkori étkek is.

  Forrás: Gazsi József Fm/https://www.facebook.com/romantikusreformkor

  A program szeptember 25-én pénteken 10 órakor iparművészeti vásárral kezdődik a Tagore sétányon, ahol szeptember 26-án szombaton 11 órakor nyit a Vándorjátszóház Kicsi CIPÉSZ vándorkiállítással és kézműves játékokkal. 14:00-től 17:00 óráig a Kossuth Tivadar Művésztelep festőtáborának műveit láthatják ugyanitt, 16:00-tól 20:00 óráig pedig Gajdos Erika Tímea író dedikálja Mesés Balaton-felvidék című regénysorozatát.

  Péntektől vasárnapig 17 órakor kosztümös sétá tehetnek a Vaszary Kertben, és reformkori borokat kóstolhatnak a Borok Házában. A Kisfaludy Színpad különböző koncertekkel és előadásokkal várja az érdeklődőket. Pénteken 18 órakor a Szalonna és Bandája ad koncertet, melynek tagjai a Magyar Állami Népi Együttes muzsikusai, szombaton 11-kor pedig egy nyilvános esküvőt láthatnak az erre járók, és 13 órától a korhű hintós felvonulást is megnézhetik a Reformkori Hagyományőrzők Társaságával és az ifjú párral a Szent István téren. 15:00 órától Herczku Ági és a Banda, 19:00-től Novák Péter és az ETNOFON zenél. 

  Vasárnap 13:00 órától a Balatonfüred Néptánc Együttes műsorát, 13:30-tól a Balatonfüredi Rézhúros Citeraegyüttes előadását, 15:00-től Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekarának koncertjét, 16:30-tól a Füred Dixieland Band koncertjét láthatják. Bővebb információkat a fesztivál Facebook-oldalán találnak.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!