Szőlőt préselhet és mustot is kóstolhat a szárszói szüreti felvonuláson

Balatonszárszó Nagyközség és a Szárszó Néptáncegyüttes Szüreti Felvonulásra és Mulatságra hívja az érdeklődőket szeptember 19-én, szombaton, 14 órától.

Forrás: Szárszói Szüreti Felvonulás és Mulatság/Facebook

Az esemény lovas-táncos felvonulással kezdődik a Zenepavilonnál, majd a városon belüli megállókkal folytatódik. A menet 14.30 körül ér a Bartók Béla utcába, 15.30 körül pedig az Esze Tamás és a Gyulai Pál utca környékén lehet vele találkozni. 16.30 körül a Sport utca - Dózsa Gy. utca kereszteződésénél áll majd meg.

A táncról és a zenéről a Szárszó Néptáncegyüttes és a Sólya Zenekar gondoskodik, a kisbíró Horváth István lesz.

A művelődési Ház udvarán 19 óráig a Bazsarózsa népi játékparkban próbálhatják ki a hagyományos játékokat, ugyanitt 17.30-tól különböző szüreti hagyományokat ismerhetnek meg, egészen a szőlőtaposástól és préseléstől kezdve. Lesz must- és borkóstoló, melyhez zsíros kenyér is jár.

18.30-kor a támogatói jegyet váltók pörköltet kóstolhatnak, 19:30-tól Szolnoki Tibor és Zsadon Andrea operettje kerül műsorra. 20:15-kor kezdődik a szüreti bál, melyen a Papen Music zenekar szolgáltatja a talpalávalót. Bővebb információk az esemény Facebook-oldalán olvashatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek