Olasz kerti partin merülhet el a költészetben és a mediterrán hangulatban a Balatonnál

Népszerű és ismert résztvevőkkel, parádés programokkal szervezik meg idén a 28. Quasimodo költőversenyt és költőtalálkozót Balatonfüreden szeptember 17-19. között, amelynek fővédnökei Massimo Rustico, Olaszország magyarországi nagykövete és Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.

Forrás: kultura.balatonfured.hu

A nyitónapon a verseny nagydíjas költői, Czigány György, Falcsik Mari, Géczi János, Sumonyi Zoltán, Zalán Tibor irodalmi beszélgetéssel alapozzák meg a hangulatot a Vaszary Galéria kertjében, rossz idő esetén a Széchenyi teremben - adja hírül a veol.hu.

Másnap emléktáblát avatnak Faludy György születésének 110. évfordulója alkalmából az Anna Grand Hotel Panteonjában Földes László Hobo Kossuth-díjas dalszerző és előadóművész közreműködésével. Ezután Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekarát hallhatják Hégely Ákos karnagy vezényletével, majd Gian Luca Borghese, a Budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója mond köszöntőt Salvatore Quasimodo Nobel-díjas költő emlékfájánál, ahol koszorúkat is elhelyeznek.

Este a Vaszary Kertben adják át az idei verseny díjait, amelyen Oberfrank Pál színművész, Székely-Kulcsár Attila színművész és Pingiczer Szilárd előadóművész, valamint a Misztrál együttes koncertje teremt ünnepi hangulatot.

A kép illusztrációForrás: Susanne Jutzeler/suju-foto/pixabay.com

A későbbiekben szerveznek egyebek mellett irodalmi matinét, bemutatják a főszerkesztők a Tempevölgy című folyóiratot és Szőcs Géza Kolozsvári hattyú című kötetét, miután a Veszprémi Petőfi Színház Trianonról szóló előadást visz színre.

Érdekesnek ígérkezik a kerekasztal-beszélgetés Szőcs Géza költő, Demeter Szilárd író, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Elek Tibor irodalomtörténész, a Bárka című folyóirat főszerkesztője, Szkárosi Endre költő, Gyurgyák János történész, könyvkiadó közreműködésével.

A mediterrán hangulatról olasz kerti partin gondoskodnak a szervezők, amelyen felvonultatják az olasz gasztronómia remekeit és ízelítőt adnak a képzőművészetükből is. Silvio Monti kiállítását Csorba László történész nyitja meg, Kővári Eszter operaénekes közreműködésével.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek