Szeptemberben nívós táncelőadásokkal várja a TáncPart fesztivál Keszthelyen

A hagyományokat folytatva szeptemberben három napra ismét a Balaton táncfővárosává válik Keszthely, ahol idén Táncpanoráma helyett TáncPart címmel szerveznek fesztivált - tájékoztatta a Nemzeti Táncszínház az MTI-t.

Samantha Weisburg/unsplash

A Nemzeti Táncszínház, valamint a Balaton Kongresszusi Központ és Színház szeptember 10-12. között rendezi meg a TáncPart fesztivált négy olyan előadással, amely a Nemzeti Táncszínházban minden alkalommal nagy sikert arat. A rendezvény célja, hogy a balatoni régióban élőknek, pihenőknek is megmutassa a magyar táncművészet sokszínűségét.

Ebben az évben is három nagy táncegyüttes, a Szegedi Kortárs Balett, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Bozsik Yvette Társulat produkcióit láthatják, továbbá Horváth Juditnak a gyerekelőadásokról készített fotóiból nyílik tárlata.

Lakatos János nívódíjas koreográfus és táncpedagógus Táncoló filmkockák címmel tart bemutatót a Főtéren. A másfél órás tánc- és kultúrtörténeti kalandozás révén a nézők bepillanthatnak az 1980-as évek kedvenc táncfilmjeinek kulisszatitkaiba.

Gyerekeknek szóló programként a Bozsik Yvette Társulat a Magyar népmesék című, humorral és furfanggal átszőtt előadását viszi el Keszthelyre. A Szegedi Kortárs Balett a Coppélia - Koncert tangóharmonikára és zenekarra című előadását mutatja be, míg a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Bonchida háromszor című műsorával lép a közönség elé.

A már szintén hagyományosnak számító táncházban Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas, kiváló művész és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosai a Főtéren várják a táncos kedvű érdeklődőket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek