Hamarosan ismét őrült verseny veszi kezdetét a Balatonon

A Balaton-átúszás és a Kékszalag vitorlásversenyek után sem marad viadal nélkül a magyarok tengere. Idén ismét egy parádés vízi futamra invitálják a vízisportok szerelmeseit: augusztus 16-án Balaton-átevezés lesz!  A táv a Fonyód és Badacsony közötti 9 kilométer hosszú oda-visszaút, aminek bármilyen kézzel hajtható vízi sporteszközzel, egyedül vagy csapattársakkal vághatnak neki. Íme, egy kis ízelítő, mi vár majd a kalandvágyó versenyzőkre!

A 9:00 és 17:00 óra között tartó, mindig jó hangulatú rendezvényen a hajókat hat kategóriába sorolják: abszolút, kajak, kenu, SUP, evezős, sárkányhajó. Az egységek kategóriába sorolását az „amilyen lapát-olyan kategória" elv határozza meg. Nevezzen online, állítsa össze a győztes egységét ide kattintva! Helyszíni nevezésre az eseményt megelőző napon 12.00 –17.00 óra között, vagy a rendezvény napján 6.30 –11.00 óra között van lehetőség.

Nagy nap ez azoknak, akik imádnak a vizen siklani - a fotó illusztrációForrás: Kevin Phillips/Pixabay

A szervezők ellenőrzik majd a vízre szálláshoz szükséges jogosultságokat. A hajót felragasztott rajtszámmal kell ellátni, emellett meg kell lennie a karszalagnak, a mentőmellénynek, és a Hajózási Szabályzat szerint kötelező felszerelés-csomagnak, melybe 1 darab, legalább 1 liter űrméretű vízmerő eszköz vagy szivacs és 1 darab, legalább 5 méter hosszú, kikötésre alkalmas, megfelelő állapotú kötél tartozik.

A vidám futam résztvevői az esemény honlapján, a rajtszám alapján elérhetik a saját, egyedi névre szóló emléklapjukat. Az emléklap azonnal megosztható, letölthető. További információkat az eseményről ide kattintva találhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek