Rév-Hang Fesztivál - Ingyenes klasszikus zenei koncertek Révfülöpön

A Káli-medence és a Tihanyi-félsziget ölelésében fekvő település, idén először rendezi meg a Rév-Hang Fesztivált 2018. július 25-től 28-ig. A klasszikus zenei programsorozat szerdától szombatig minden estére kínál egy-egy ingyenes koncertet Révfülöp új, Balaton-parti színpadán.

Első alkalommal, de hagyományteremtő céllal rendezik meg a fesztivált, melyet a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar közreműködésével, hoztak létre. A fesztivál négy koncertjét Révfülöp most épült, ötszáz fős szabadtéri színpadának szép környezetében hallgathatja meg a közönség.

A révfülöpi kikötőbe hajó érkezikForrás: wikipedia.org/ Ecséri János

A koncertek négy különböző tematikát ölelnek fel. A szerdai nyitóesten Majdnem szimfonikus címmel Érdi Tamás zongoraművész és a Nemzeti Filharmonikusok Hubay Jenő Kamaraegyüttese játssza Schumann Esz-dúr zongoraötösét és Mozart G-dúr vonósnégyesét. Másnap a Nemzeti Énekkar Kamarakórusa Éteri címmel ad koncertet olasz és magyar művekkel, Somos Csaba karigazgató vezényletével.

Pénteken az Alla ungherese elnevezésű programon a Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamarazenekara ad Hamar Zsolt vezényletével egy magyar táncos dallamokat idéző koncertet, mások mellett Weiner Leó, Haydn, Beethoven, Kodály és Brahms műveiből válogatva. A szombati záróhangverseny programját a szervezők meglepetésnek szánják, de a Csak vidáman cím jó hangulatú estét ígér a Nemzeti Filharmonikusok muzsikusaival - olvasható a rev-hang-fesztival.hu oldalon, ahol a részletes programot is megtalálják.

A koncertek látogatása teljesen ingyenes, jegyet, belépti díjat nem szednek a szervezők.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek