Ez a világ leggazdagabban díszített étterme karácsonykor

2008-as alapítása óta a Connecticut állambeli Southington város Cava nevű étterme a karácsonyi dekoráció ikonjaként híresült el, amely minden évben téli csodaországgá változik.

Az olasz, fine dining konyhát vivő Cavát egy toszkán villát idéző épületben alakították ki. Belső tereinek dizájnja nemcsak karácsonykor szemkápráztató. Az osztrigához és a homárhoz itt elegáns terek, luxusbútorok, különleges szervíz és egy egészen fényűző Swarovski kristálycsillár dukál.

Forrás: Cava Restaurant/Facebook

Náluk nem az a szokás, hogy év végéhez közeledve előássák és kissé leporolják ugyanazt a néhány régi girlandot, égősort, vagy rénszarvast. A Cavában nincs két egyforma karácsony, mindig új díszbe öltöztetik a helyiségeket a padlótól a plafonig. Úgyhogy aki teheti és rajong az ünnepi díszítésért, az minden évben ellátogat ilyentájt az étterembe.

Forrás: Cava Restaurant/Facebook

A Cava mind a négy étkezőrészét és folyosóit egyedi téma alapján rendezik be az év végi ünnepekre, átgondolt tervezéssel, minden aprólékos részletre odafigyelve.

Forrás: Cava Restaurant/Facebook

A varázsvilágért felelős belsőépítészek évről-évre játszanak a színekkel és a fényekkel. Van, hogy a terek a Hókirálynő jeges-havas birodalmát idézik, máskor piros-arany gömbök tucatjaival a Diótörő kandallómeleg világába repítenek.

Forrás: Cava Restaurant/Facebook

Tavaly az egyik fő téma egy angolszász, békebeli cukorkásbolt volt sok-sok árpacukorrúddal, egy másik teremben pedig egy muzeális mozdony volt látható.

Forrás: Cava Restaurant/Facebook

Egy fehér girlandokkal teli, drámaian megvilágított teremben Hamupipőke légies báli ruhája és aranyhintója volt a főszereplő.

Forrás: Cava Restaurant/Facebook

Idén összesen több, mint 150 000 csillogó lámpa, ezernyi dísz és végtelen mennyiségű füzér díszíti a vendégtereket. A bárhelyiség közönségkedvenc lehet, amelynek plafonját és falait nem is lehet látni a szebbnél-szebb színű üveggömböktől.

Forrás: Cava Restaurant/Facebook

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek