Olyan koridiszkó készül, ahol a megvilágítás a jégből érkezik

Vadonatúj, 400 négyzetméteres jégpálya épül az agárdi tóparton, ahol közönségkorcsolya, jégkorong és koridiszkó is lesz – írja a FEOL.

Az agárdi szabad partszakasz és a szörfközpont határán található területen már javában folynak a munkálatok, ugyanis december 2-án megnyit az Agárdi Jég Part. Varga Gábor és Ferenczi Alexandra - akiknek a nevéhez a szörfbázis és az Elixír fagyizó is köthető, úgy döntöttek, hogy építenek egy 400 négyzetméteres jégpályát, amely korcsolyázásra, jégkorongozásra egyaránt alkalmas. 

"Lesz öltöző, korcsolya kölcsönző piciknek és nagyoknak egyaránt, élezési lehetőség, jégkorong palánk, kivilágítás. – Nyitáskor a pálya nem lesz fedett, megpróbáljuk így üzemeltetni, de felkészülünk arra, hogy rossz idő esetén lefedjük sátortetővel – tette hozzá Gábor, ahogy azt is: a pálya nyitvatartási idejének döntő többségében közönségkorcsolyára várják a látogatókat, de lesznek idősávok, amikor bérelhető a pálya – iskolai csoportok, önkormányzatok, cégek, jégkorong csapatok, ünnepségek számára."

Elmondták, hogy terveznek egy koridiszkót is, amikor például az adventi fények mellett a megvilágítás a jégből is érkezik. A jégpálya a tervek szerint december 2-án 10 órakor nyit.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek