Videó: Így állították fel az impozáns, 14 méteres ezüstfenyőt Debrecen belvárosában

Kedd reggel vágták ki azt a 14 méteres ezüstfenyőt, ami idén Debrecen karácsonyfájaként fog díszelegni a Kossuth téren.  A fát november 22-én díszítik fel többek között egy közel tizenötezer izzóból álló égősorral. A fa fényeit az első adventi gyertyagyújtáskor, december 3-án 17 órakor kapcsolják fel – írja a haon.hu.

Repül a fenyőfa a magasban, hogy a helyre tehessékForrás: Kiss Annamarie/haon.hu

Három autóval vonult ki a tűzoltóság Debrecen Nyulas városrészébe kedden reggel ahhoz a 21 éves fához, amit Mohácsiné Tőkés Tünde és családja ajánlott fel a városnak. Az alábbi rövid videóban megnézhetitek, hogyan szállították el és állították helyére a formás fát a híres két tornyú Debreceni Református Nagytemplom elé. 

"Az első kis karácsonyfánk volt, amikor 2002-ben ideköltöztünk az új házunkba. Egy kertészetből vettük konténerben és az ünnepek után kiültettük a kertbe. Együtt nőtt fel a gyerekekkel, sok örömünk volt benne az elmúlt években. Mások is a csodájára jártak, de sajnos elérkezett az idő, hogy kivágják, kinőtte már a helyét" – mondta el a fa történetét a tulajdonos a Hajdú-Online-nak. Arra gondoltak, hogy olyan szép a fájuk, hátha tetszene másoknak is, és valószínűleg ezzel sokan lesznek így. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek