Készülhettek! 5+1 fantasztikus, kihagyhatatlan téli élmény Salzburgban és környékén

Évek óta hiányoljátok a havat? Irány Ausztria csodaszép Salzburg tartománya! Salzburg eleve megér egy alaposabb városnézést már csak a november végén kezdődő, hagyományos karácsonyi vására miatt, de a város 50 kilométeres körzetében is csodás helyekre lelhettek, sőt még hóra is. 

A havas erdőkben, a hóval borított szánkópályákon, a ragyogó kék ég alatt feltöltődhettek energiával, és jól érezhetitek magatokat a családdal és a barátokkal. Mutatjuk a legjobb tippeket a természet és a téli sportok szerelmeseinek, romantikusoknak, ínyenceknek, kalandvágyóknak és családoknak.

Karácsonyi vásár Salzburgban 

Aki november 23. és 2024. január 1. között jár a városban, annak kihagyhatatlan élmény a világ egyik legszebb és legrégebbi karácsonyi vására. A város már a 15. századtól otthont ad a karácsonyi vásárnak, amely a modern időkben is egyedi hangulatot áraszt a világörökségi óváros közepén.

Mindenkit megérint a vásár vidám nyüzsgése a hagyományosan kialakított fabódék között, melyek este romantikus hangulatvilágítást kapnakForrás: Izabela23/Shutterstock

A puncs, pirított mandula, a sültgesztenye és a frissen sült alma illata mindenkit a fabódék közé csábít. Egy biztos: nehéz lesz választani az árusok mézeskalács szívei, betlehemes figurái, a karácsonyfadíszek, játékok és kényelmes kötöttáruk közül - és akkor még a finom meleg ételekről még nem is beszéltünk. A salzburgiak imádják a vásárt, és évente csaknem egymillió látogató érkezik a világ minden tájáról, és sétál ámulattal ebben a csillogó karácsonyi világban. További információ: www.austria.info

Hőlégballonozás Filzmoos felett 

A filzmoosi tél kínálja a legjobb feltételeket a hőlégballonozáshoz: az elmúlt négy évtizedben a hely a nemzetközi hőlégballonozás legnagyobb alpokbeli téli találkozóhelyévé fejlődött. 2024. január 13. és 27. között itt rendezik majd meg a 45. Dopgas Balloon Trophy Filzmoost, amelyen tíz nemzet mintegy 50 csapata mérkőzik meg egymással különböző hőlégballonos versenyeken. Nagyszerű látvány a résztvevőknek és a nézőknek egyaránt!

Forrás: ©Coen Weesjes/Coen Weesjes

Ebben az időszakban a Bischofsmütze és a Dachstein-hegyvonulat csodálatos panorámája előtt kínálnak foglalható ballonos túrákat. A Nemzetközi Hőlégballon Hetek csúcspontja, a „Hőlégballonok éjszakája" január 13-án lesz, amikor a hőlégballonokat megvilágítják. Akik a hőlégballonozást túl magasröptűnek találják, azoknak Filzmoos (alternatív) téli sportok széles választékát kínálja, a biatlontól és a sífutástól kezdve a snowbike-on és a lovas szánkózáson át a síszafariig és szánkózásig. További információk: www.filzmoos.at

Kalandhegyi síelés az egész családnak 

A Monte Popolo a Salzburgerland közepén, Eben területén található. A téli sport kalandhegye Pongauban az egész családnak sokrétű téli szórakozást biztosít. A közvetlenül az autópályánál található apró, de nagyszerű síterület igazi bennfentes tipp kicsiknek és nagyoknak: a lejtők szélesek és áttekinthetők, a felvonók kényelmesek.

Forrás: Daniel Sobietzki

A Kinderland, a Fotopoints és a Funpark video- és időmérő pályával rendelkezik, a hívogató hütték pedig rengeteg szórakozást és változatosságot kínálnak. Egy kis szerencsével még a népszerű „Monti" kabalafigurával is találkozhatunk, aki készségesen kapható egy szelfire. A sítúraútvonal a Monte Popolo-n lehetőséget kínál a pályán kívüli első tapasztalatok megszerzésére. További információk: www.eben.at

Radstadt leghosszabb szánkózós élménye 

Radstadtot szó szerint körbeölelik a hegyek. A Rossbrand-hegység lábánál fekvő 5000 lakosú kisváros középkori hangulatával és egyedülálló természeti környezetével varázsolja el a látogatókat. A családbarát és szélvédett Radstadt-Altenmarkt sípálya mindkét oldalról 8 üléses vagy 10 személyes kabinos felvonóval érhető el.

Forrás: Tom Lamm | ikarus.cc/Tom Lamm

A sírajongók nagyra értékelik a hóbiztos síterületet, mivel lejtői szélesek és remekül karbantartják őket az illetékesek. De Radstadt egyik abszolút imádott attrakciója a hat kilométer hosszú, megvilágított szánkópálya. Könnyen megközelíthető a nyolcüléses gondolafelvonóval. További információk: www.radstadt.at

Műlesiklás Flachauban

2024. január 16-án Flachauban rendezik meg az Audi FIS Sí Világkupa női éjszakai műlesiklás futamát. Világszínvonalú női síelők indulnak az izgalmas versenyen, hogy megszerezzék a kihívást jelentő Hermann Maier FIS Világkupa pályán a győzelmet. A reflektorfény varázslatos hangulatot ad az eseménynek, miközben a sportolók a legjobb időeredményekért küzdenek. Izgalmas sportesemény tele akcióval és izgalommal, sokféle kísérő programmal.

Forrás: Wildbild

A Flachau-völgy három síterülete lehetőséget nyújt a tökéletes téli sportélményhez: a kiterjedt Snow Space Salzburg széles carving pályákkal és szuper kényelmes felvonókkal, a magasan fekvő és igénybevevő Zauchensee-Flachauwinkl sí- és freeride paradicsommal, illetve a festői Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl az Absolut Parkkal. 

Ausztria első minősített bio hegyi étterme

A Lumberjack hegyi étterem az első bio sí- és hegyi hütte az Alpokban, Kleinarlban, amely nemcsak a bio ételek rajongóit lepi meg, hanem a flexitáriánusokat, a vegetáriánusokat és a vegánokat is. Minden biotermék a közvetlen környezetből származik, és világos származási elvek alapján kerül a tányérokra.

Ausztria első minősített bio hegyi étterme, a Lumberjack KleinarlbanForrás: FischiFoto.com/Markus Fischer

A tágas Food Hall nyolc állomásból áll, ahol a vendéglősök és bioséfek a vendégek előtt készítik el ételeiket. A hegyi étterem építészeti szempontból is lenyűgöző: két fényárban úszó emeleten helyezkedik el nyitott galériával, hatalmas télikertekkel és nagy teraszokkal. A hangulatos fatüzelésű kályhák körül a padokon nemcsak lakmározni, hanem kikapcsolódni is remekül lehet. További információk: www.wagrain-kleinarl.at

A www.skiamade.com/sensations oldalon és a Ski amadé Guide alkalmazásban (ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Play Áruházból) további szuper tippeket kaphattok a különleges kalandokhoz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek