Egzotikus advent: Már zajlanak a fényvetítések Pécsen

Az adventi vásárok egyik leglátványosabb része a fényvetítés az épületek homlokzatain. Gondoljunk csak a budapesti Szent-István-bazilika vetítéseire, amely nélkül nem is igazán jöhetne létre a karácsonyi hangulat a templom előtti téren.

Pécsen egy kis egzotikus ízt ad az ünnepnek, hogy nem egy nálunk megszokott keresztény bazilika formájú épületet világítanak be, hanem a magyarországi török-iszlám építészet legmonumentálisabb alkotását, Dzsámi falát (ami egyébként ma római katolikus templom).

Ahogy tavaly, úgy idén is a LaLuz Visuals fényalkotásaiban gyönyörködhetünk a Gázi Kászim pasa dzsámija homlokzatán az Adventi Kézműves- és Mesevásár idején, hétvégén pedig egy gyerekrajzpályázat döntős alkotásai jelennek meg a homlokzaton, derül ki a Zsolnay Fényfesztivál/Zsolnay Light Festival Facebook-oldaláról.

Hétfőtől csütörtökig 16.30–21.00 között a LaLuz Visuals fényalkotásai, péntektől vasárnapig 16.30–20.00-ig a gyerekrajzok, 20.00–22.00 között pedig ismét a LaLuz Visuals vetítései láthatók.

Címlapkép forrása: Zsolnay Fényfesztivál / Zsolnay Light Festival/Facebook

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek