Karácsonyi fényben úszó autók vonultak a vidéki város utcáin

 Advent negyedik vasárnapján karácsonyi fényben úszó autók járták be Szabadkígyós utcáit. A járművek a helyi művelődési háztól indultak, és mintegy 12 kilométert tettek meg. "Tavaly horgászás közben döntöttem el, hogy életre hívom ezt a vidám karácsonyi programot" - nyilatkozta Balogh András, a program ötletgazdája a Beol.hu-nak. 

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel, idén már 13-an jelentkeztek, hogy becsempésszék a karácsony örömteli hangulatát a szabadkígyósiak otthonába. A rendhagyó felvonulásra a tulajdonosok maguk díszítették fel autóikat, mindenki fantáziájára volt bízva, hogy milyen színbe, díszbe öltözteti járművét. 

A Mikulás is csatlakozott a fényes felvonuláshoz.Forrás: Beol.hu /Fotó: Imre György

A főszervező fehér karácsonyfaégővel körbedíszített autójával indította el a sort, mögötte az utánfutón a színes led izzók egy kis házikót világítottak be. De persze a télapó sem akart lemaradni a felvonulásról, a hírt meghallva szánra pattant, és az egyik autó utánfutójáról integetett a kígyósi gyerekeknek. A zene sem hiányozhatott a felvonulásról, az első autóból – amiben az ötletgazda ült – felcsendültek a jól ismert karácsonyi dallamok, melyeket csak a fehér szakállú „hohoho-ja" szakított meg olykor. 

13 kivilágított autó vonult fel Szabadkígyós utcáin.Forrás: Beol.hu/ Fotó: Imre György

A program célja az volt, hogy a családokhoz közelebb vigyék a karácsony örömteli hangulatát, és a résztvevők - még ha csak egy kis időre is - elfelejtsék a vírushelyzetet. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek