Karácsonyi filmek és mesefilmek forró kakaós bekuckózáshoz

Örök karácsonyi családi film

Az 1991-es Hook című film maga a karácsonyi hangulat. A Steven Spielberg által rendezett családi remekmű tündérekkel, indiánokkal, elveszett fiúkkal és mesebeli tájakkal repít minket a fantasztikus Sohaország tájaira, és a behavazott, karácsonyi London Viktoriánus korabeli házai közé.

Forrás: ©Amblin Entertainment,
TriStar Pictures

Számomra Pán Péter történetének ezen megfilmesítése elmaradhatatlan része a karácsonyi filmezéseknek, már csak a csodás szereplőgárda miatt is. Robin Williams játszotta Pán Péter alakját, a fantasztikus Hook kapitányt pedig Dustin Hoffman alakította.

Bájos behavazott romatikus film, minden estére

Bármilyen hangulatban érdemes ezt a 2006-os filmet a mozinézős listánkra tűzni. Akkor is, ha egyébként is romantikus hangulatban vagyunk, és akkor is, ha egyedül töltjük az időnket. A Holiday egy jól megírt szerelmi történet, aminek az alapját egy lakáscserére építették fel az írók.

Forrás: ©Columbia Pictures,
Universal Pictures

A képsorokkal ellátogathatunk Los Angeles egyik legszebb villájába, illetve Anglia második leggazdagabb megyéjébe, Surrey-be. Közben pedig megismerhetünk négy különböző emberi sorsot, és feétárul a szerelem sorsfordító ereje.

Igazából szerelem - kell ennél több reklám?

Nincs olyan karácsonyi időszak 2003 óta, hogy egyszer el ne indítanánk az Igazából szerelem című filmet akár DVD-n, sőt talán egyeseknek még videókazettán is megvan ez a romantikus, kedves és vicces romantikus alapmű.

Azt szeretjük benne, hogy nem csak az emberi sorsok és kapcsolatok kaptak benne főszerepet, hanem London városa is. Ez a film szerelmi vallomás a repülőtérhez, a város iskoláihoz, a behavazott külkerületekhez, és a szűk folyosós londoni sorházakhoz.

Klaus, az egyik legbájosabb téli mese

A Klaus - A karácsony titkos története című egész estés rajzfilm azonnal meghódította a szíveket, amint megérkezett a Netflixre 2019-ben. Sajnos a legjobb animációs filmnek járó Oscar-díjat nem tudta elhozni, mert megelőzte a Toy Story 4., de ennek ellenére sokak kedvence maradt.

Forrás: @The SPA Studios, Atresmedia Cine, Netflix

A történet egy zárkózott játékkészítőről szól, aki szép lassan barátságot köt az új postással, és együtt rálépnek egy olyan útra, aminek a végén a karácsony igaz üzenete várja őket.

Robin Robin - Vörös, a vörösbegy

Az idei 2021-es karácsonyi időszak egyik legbájosabb, stop motion animációs technikával készült, 30 perces filmecskéjéről van szó. Ezt a rövidke, de annál profibb alkotást minden film után vagy éppen elé be lehet szúrni, a család minden tagja élvezni fogja.

Forrás: @Aardman

A Netflixen is megtalálható, méghozzá remek magyar szinkronnal is. A nemezeléssel készült figurákat az Aardman stúdió keltette életre, akiknek a Csibefutam, valamint a Wallace és Gromit filmek fűződnek a nevéhez. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek